Sam Kerkhofs doet duidelijke oproep over Challenger Pro League na miserie bij Deinze

Sam Kerkhofs doet duidelijke oproep over Challenger Pro League na miserie bij Deinze

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

SK Deinze leek een vogel voor de kat, maar komt toch weer boven water. Een gelukje, al had het ook helemaal anders kunnen draaien.

De situatie bij tweedeklasser Deinze was zeer precair, maar ondertussen lijkt er toch een overname te komen door een Europese investeringsgroep.

De voormalig sterke man Denijs Van de Weghe zal daar opnieuw bij betrokken zijn. Toch geeft dit geen enkele zekerheid voor een lange toekomst van de club, die in 2026 zijn honderdste verjaardag kan vieren.

“Het valt niet te controleren wanneer een investeerder beslist om de geldkraan dicht te draaien”, zegt Sam Kerkhofs van Sporting Hasselt in Het Belang van Limburg. “Het echte probleem begint bij het feit dat profvoetbal in 1B te duur is.”

Er moet veel geïnvesteerd worden, maar inkomsten blijven veel te beperkt. Clubs moeten de nodige fondsen elders vinden, gewoon maar om te kunnen deelnemen aan de competitie in de Challenger Pro League.

“Dat trekt obscure investeerders aan. Clubs die financieel gezond zijn, kunnen sportief niet concurreren met investerings- of satellietclubs. Ze leveren goed werk, maar worden niet beloond.”

Hij vindt dan ook dat er dringend iets moet veranderen. “Verlaag de licentie-eisen in de Challenger Pro League, zodat clubs met goede intenties de kans krijgen om mee te doen. En zorg ervoor dat buitenlandse investeerders maar voor 49 procent eigenaar kunnen zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties