Anderlecht is niet alleen: Ferencvaros en zijn supporters gestraft na hun ongeregeldheden in het Lotto Park, alleen niet even zwaar

Anderlecht is niet alleen: Ferencvaros en zijn supporters gestraft na hun ongeregeldheden in het Lotto Park, alleen niet even zwaar
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De supporters van Ferencvaros verstoorden de ontmoeting tussen Anderlecht en hun Hongaarse club eind september. De straf van de UEFA is net bekendgemaakt.

Het lijkt erop dat de wedstrijden van Anderlecht waarschijnlijk nog meer in de gaten zullen worden gehouden door de UEFA, tot het einde van het seizoen.

Ten eerste omdat iedereen natuurlijk nog de incidenten in San Sebastian in gedachten heeft, die Anderlecht een zware boete opleverden, zware represailles voor de Mauves Army en drie Europese uitwedstrijden zonder supporters.

Maar ook omdat tijdens de eerste dag van deze Europa League-campagne, de bezoekerstribune van het Lotto Park beschadigd werd door de supporters van Ferencvaros.

Ferencvaros beboet, maar geen gesloten deuren

En dit is ook niet onopgemerkt gebleven bij de UEFA. De Hongaarse club heeft deze week de nota ontvangen. Die is behoorlijk gepeperd, vergelijkbaar met die van Anderlecht. Althans op papier.

Allereerst een boete van € 59.500. Maar, volgens Het Nieuwsblad, zullen de Hongaren ook Anderlecht moeten vergoeden voor de vernielde stoelen en toiletten. Net als RSCA moet ook de "vernielende" club vergoeden wat niet meer te gebruiken is. Geen gesloten deuren echter voor de Hongaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties