Wat is er aan de hand bij Zulte Waregem? Na afgelaste teambuilding volgt onvrede en zelfs drie ontslagen en optreden van politie

Wat is er aan de hand bij Zulte Waregem? Na afgelaste teambuilding volgt onvrede en zelfs drie ontslagen en optreden van politie
Foto: © photonews
Word fan van Zulte Waregem! 789

Bij Zulte Waregem stormt het achter de schermen, ondanks sportieve successen. Het team staat momenteel tweede in Eerste Klasse B en won vijf wedstrijden op rij. Toch zorgde een stopgezette teambuilding, drie ontslagen en zelfs de komst van de politie voor interne onrust

Bij Zulte Waregem heeft de 21-jarige CEO, Michiel Beeuwsaert, de dagelijkse leiding. Europa’s jongste voetbalbestuurder. De teambuilding, die plaatsvond in een polyvalente locatie aan de Leie, werd plots beëindigd na een telefoontje van hoofdaandeelhouder Tony Beeuwsaert, Michiels vader, omwille van budgettaire redenen.

Wat begon als een dag vol sportieve activiteiten, eindigde abrupt met teleurgestelde medewerkers. De clubleiding, die de teambuilding wegens een misverstand niet had goedgekeurd, stopte de activiteiten ondanks dat een deel van de kosten al betaald was.

Dit zorgde voor frustratie bij het personeel, dat zich hard had ingezet na de degradatie van de club naar de tweede klasse. De onrust bleef niet beperkt tot de teambuilding. De dag erna werden drie werknemers ontslagen en kregen nog eens drie anderen een formele waarschuwing, weet Het Nieuwsblad.

Het lijkt erop dat de gemoederen intern hoog opliepen, vooral toen bekend werd dat de politie op het terrein verscheen. Er werden beschuldigingen geuit van weerspannig gedrag door het personeel, wat werd ontkend door betrokkenen binnen de club.

Hoewel de club naar buiten toe spreekt van "een nieuwe wind", lijkt er intern sprake van een sfeer van angst en wantrouwen. De ontslagen werknemers durven niet publiekelijk te reageren, en volgens bronnen binnen de club staan vader en zoon Beeuwsaert onder druk na de incidenten, waarbij vooral vader Tony een harde lijn trekt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties