'Club Brugge probeerde nieuw goudhaantje weg te kapen bij Antwerp'

'Club Brugge probeerde nieuw goudhaantje weg te kapen bij Antwerp'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Semm Renders werd bij Antwerp de jongste debutant ooit op het hoogste niveau. Maar het had er voor de 16-jarige verdediger...

Antwerp lijkt steeds meer in te zetten op talenten uit de eigen jeugd. Het grootste voorbeel hiervan is Arthur Vermeeren, die afgelopen seizoen een transfer naar Atlético Madrid kon versieren. 

De 19-jarige middenvelder speelde zich bij Antwerp flink in de kijker, maar had het bij de Spaanse topclub moeilijk. Nu speelt hij bij RB Leipzig. Maar ook Kobe Corbanie mag regelmatig minuten maken en Zeno Van den Bosch heeft zich opgewerkt tot basisspeler.

Vlak voor de interlandbreak koos trainer Jonas De Roeck ervoor om nog een jonge speler te laten debuteren. Semm Renders mocht op 16-jarige leeftijd zijn eerste minuten maken bij Antwerp.

Hij viel in tijdens de 3-0 overwinning tegen Cercle Brugge. Dat maakte van hem de jongste debutant ooit op het hoogste niveau bij Antwerp.

De 16-jarige verdediger wordt gezien als een groot talent. Volgens Het Nieuwsblad drong Club Brugge in augustus nog aan bij Renders, maar die koos uiteindelijk voor Antwerp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties