Felice Mazzu kijkt ex-club KRC Genk zondag in de ogen als STVV-coach: "Er zijn toen dingen fout gelopen..."

Felice Mazzu kijkt ex-club KRC Genk zondag in de ogen als STVV-coach: "Er zijn toen dingen fout gelopen..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Felice Mazzu trekt zondag met STVV naar de Cegeka Arena om het op te nemen tegen KRC Genk. Ooit stond hij er nog als coach van de rivaal aan de zijkant.

Voor een aantal spelers en beide coaches wordt de Limburgse derby een speciale. Thorsten Fink trok afgelopen zomer van STVV naar Genk, net zoals Jarne Steuckers en Matte Smets. STVV-coach Felice Mazzu was in 2019 nog 21 wedstrijden lang coach van Genk.

Nu zal hij er zijn eerste Limburgse derby spelen in het kamp van de rivaal. Maar revanchegevoelens heeft hij niet. "Zo zit ik niet in mekaar. Er zijn toen dingen fout gelopen, maar ik ben geen persoon die dan alleen naar anderen wijst en natrapt", begint hij bij Het Belang van Limburg.

"Ik kijk ook naar mezelf. Ik heb mijn spelers wel absoluut op het belang van deze wedstrijd gewezen voor onze fans. Dat deden ze onderling ook al. Ik word niet meer extra nerveus voor een clash als deze. Ik maakte in het verleden Charleroi tegen Standard mee, Union tegen Anderlecht."

"En een knotsgekke STVV-Genk toen ik coach was bij KRC. We gaven toen die 0-3 uit handen, een spectaculaire match die uiteindelijk moest afgeblazen worden door Lawrence Visser", besluit hij. 

Visser zal op zondag ook weer scheidsrechter van dienst zijn in de Cegeka Arena. De Limburgse derby's zorgden de laatste jaren al voor heel wat spektakel. De fans zetten hun ploeg dan ook goed op scherp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg KRC Genk - STVV live op Voetbalkrant.com vanaf 13:30 (20/10).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties