KAA Gent krijgt fikse boete na wangedrag van supporters: "Onze club betreurt de feiten en zal deze zaak verder onderzoeken"

KAA Gent krijgt fikse boete na wangedrag van supporters: "Onze club betreurt de feiten en zal deze zaak verder onderzoeken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee weken geleden maakten de Belgische fans zich niet al te populair in Europa. Nu heeft ook KAA Gent een fikse boete gekregen.

Enkele weken geleden hebben wat Belgische fans zich niet van hun beste kant laten zien in Europa. Nadat er bij Club Brugge vuurpijlen richting het veld werden geworden tijdens de uitmatch tegen Sturm Graz, waren er ook incidenten tijdens Real Sociedad-Anderlecht.

Daar gooiden enkele Anderlecht-fans stoeltjes van het uitvak richting supporters in het vak onder hen. Fans werden aangehouden en paars-wit moet een boete betalen.

Maar ook tijdens KAA Gent-Chelsea liep niet alles zoals gepland. Op sociale media was al te zien hoe enkele bezoekende supporters met objecten richting thuisfans gooiden, waaronder zeker één keer met een zitje.

Op vrijdag maakte de club bekend dat het een fikse boete heeft gekregen hiervoor. "De Europese voetbalbond UEFA heeft KAA Gent een boete gegeven van 40.000 euro voor incidenten tijdens de wedstrijd tegen Chelsea", klinkt het bij de Buffalo's.

"Een aantal zitjes werd toen beschadigd en er belandde ook een deel van een stoeltje op het veld. KAA Gent moet ook de aangebrachte schade vergoeden aan Chelsea. Onze club betreurt de feiten en zal deze zaak verder onderzoeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Union SG - KAA Gent live op Voetbalkrant.com vanaf 20:45 (19/10).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties