Op zijn Hollands: Mika Godts krijgt straf advies bij Ajax Amsterdam

Op zijn Hollands: Mika Godts krijgt straf advies bij Ajax Amsterdam
Foto: © photonews
Word fan van Ajax! 539

Mika Godts doet het niet slecht bij Ajax. Onze landgenoot is één van de vaste pionnen in het elftal van de Nederlandse topclub.

Vorig seizoen kreeg Mika Godts zijn kans bij het eerste elftal van Ajax. Sinds dit seizoen is hij een vaste waarde in het basiselftal van trainer Francesco Farioli.

Sjaak Swart en Richard Witschge, twee ex-spelers van de Nederlandse club, geven in het magazine Ajax Life het nodige advies aan de youngster. “Als voetballer moet je het shirt aantrekken en denken: kom maar op, wij zijn nergens bang voor”, zegt Witschge.

“Godts glipt er niet altijd langs, maar qua uitstraling is hij wel een Ajax-speler. Hij speelt met flair, maakt acties. Mislukt het? Rot op, de volgende keer zoek je hem wéér op. En dat vind ik mooi.”

Dat beaamt ook Swart, die af en toe contact heeft met Jodts. “Ik praat af en toe met hem. Goed joch. Ik zeg: Je hebt de beweging en de snelheid op de eerste meters, maar je moet het overzicht houden. Nu gaat er nog iets te veel verkeerd.”

Volgens Witschge komt dat allemaal wel in orde. “Maar met dat superioriteitsgevoel werd je grootgebracht in de jeugd. Stoïcijns je dingen doen. En blijven doen. Schijt hebben aan je tegenstander, aan kritiek. Aan alles.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties