Ongelooflijk! PSG wilde recordtransfer betalen voor opvolger van Mbappé, maar voorzitter zei resoluut nee ondanks financiële problemen

Robbie Maes
| 1 reacties
Ongelooflijk! PSG wilde recordtransfer betalen voor opvolger van Mbappé, maar voorzitter zei resoluut nee ondanks financiële problemen

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Joan Laporta heeft onthuld dat hij afgelopen zomer een megabod van 250 miljoen euro op supertalent Lamine Yamal heeft afgewezen. Naar verluidt kwam dat bod van Paris Saint-Germain.

Laporta gaf in een interview met Barça TV aan dat de club niet onder financiële druk staat om spelers te verkopen en dat ze vol inzetten op het behoud van hun grootste talenten, waaronder Yamal. Het vertrek van spelers als Ousmane Dembélé ging om sportieve redenen in plaats van financiële.

"Sommigen denken dat we deze spelers lieten gaan om de boekhouding kloppend te maken, maar dat is absoluut niet waar", aldus de voorzitter van Barcelona. Laporta voegde eraan toe dat Barça alleen de beste spelers wil behouden en ontwikkelen.

Laporta maakte ook bekend dat het megabod op Lamine Yamal kwam, wat hij resoluut afwees. "PSG wilden Lamine kopen voor 250 miljoen, maar ik heb geweigerd. Hij is de populairste speler ter wereld."

Lamine Yamal debuteerde op 15-jarige leeftijd bij het eerste elftal van Barcelona en heeft inmiddels meer dan 60 wedstrijden voor de club gespeeld. Deze zomer won hij met Spanje nog het EK in Duitsland.

Volgens Transfermarkt heeft hij een transferwaarde van 150 miljoen euro. Zijn contract bij Barcelona loopt nog tot 2026.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties