Thorsten Fink en Felice Mazzu geven uniek dubbelinterview vlak voor Limburgse derby: "Dat maakt het extra speciaal"

Robbie Maes
| 0 reacties
Thorsten Fink en Felice Mazzu geven uniek dubbelinterview vlak voor Limburgse derby: "Dat maakt het extra speciaal"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

In de aanloop naar de Limburgse derby tussen KRC Genk en STVV staan Thorsten Fink en Felice Mazzu recht tegenover elkaar. Beide trainers delen niet alleen een sterke connectie met de regio, maar ook een verleden bij beide clubs.

In een gezamenlijk interview met Het Belang van Limburg reflecteren beide heren op hun ervaringen als coach en de moeilijke situaties die ze hebben moeten doorstaan. Beide coaches erkennen dat, ondanks de rivaliteit, het essentieel is om het werk van elkaar te respecteren.

Beiden hebben de impact van voorgangers ervaren en beseffen dat veranderingen tijd kosten. Fink herinnert zich de succesvolle periode van Wouter Vrancken bij Genk, terwijl Mazzu wijst op de andere omstandigheden waarin hij moest starten. “Ik wil mezelf niet vergelijken met Christian Lattanzio. Hij moest met een andere kern werken”, aldus Mazzu.

Fink heeft begrip voor de negatieve reacties van STVV-supporters, die zijn overstap naar Genk als verraad beschouwen. Desondanks benadrukt hij dat hij altijd met veel inzet heeft gewerkt voor STVV. Voor Mazzu is de vergelijking tussen de clubs vanzelfsprekend, maar hij waardeert ook de unieke eigenschappen van STVV.

Fink heeft begrip voor de negatieve reacties van STVV-supporters, die zijn overstap naar Genk als verraad beschouwen. “Ik heb altijd met veel inzet gewerkt voor STVV en kijk met waardering terug op mijn tijd daar.” Mazzu benadrukt dat de derby niet alleen een wedstrijd is, maar ook een emotionele aangelegenheid voor de fans. “De supporters leven voor deze duels, en dat maakt het extra speciaal."

“Ik wil mijn stempel drukken op het team en de club, en deze derby biedt de perfecte gelegenheid om dat te laten zien”, besluit Mazzu. De Limburgse derby start zondag om 13u30.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg KRC Genk - STVV live op Voetbalkrant.com vanaf 13:30 (20/10).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties