Twee voormalige trainers van de Pro League van de lijst geschrapt, terwijl Brian Riemer steeds dichterbij komt om bondscoach te worden

Twee voormalige trainers van de Pro League van de lijst geschrapt, terwijl Brian Riemer steeds dichterbij komt om bondscoach te worden
Foto: © photonews
Word fan van Anderlecht! 4206

Brian Riemer is teruggekeerd naar Denemarken sinds zijn ontslag bij Anderlecht. Hij zou er binnenkort zelfs het nationale team kunnen gaan leiden.

Er kwam verrassend nieuws naar buiten begin deze week: Brian Riemer maakt deel uit van de belangrijkste kandidaten om Kasper Hjulmand op te volgen, die de Deense nationale ploeg vier jaar lang leidde.

Het Deense Bold informeert ons dat Riemer bij de laatste twee kandidaten zit. Namen zoals Thomas Frank, Brian Priske (ex-Antwerp), Jess Thorup (ex-Genk, Gent), Bo Svensson en Bo Henriksen zijn overwogen maar staan onder contract bij een club en zullen niet worden weggekaapt om financiële redenen.

Een beslissing wordt binnenkort verwacht

Daarom is de laatste concurrent van Riemer voor de positie niemand minder dan Lars Knudsen, die het team tijdelijk heeft overgenomen. Onder zijn leiding leed het team slechts één nederlaag in vier wedstrijden (1-0 tegen Spanje), met overwinningen tegen Servië en Zwitserland.

De 47-jarige coach maakt ook deel uit van de staf van... Jess Thorup bij Augsburg. Voorheen werkte hij ook bij Aalborg, Midtjylland, Leicester en als hoofdtrainer van de Deense jeugdteams, maar heeft nog nooit een eerste team geleid.

Dankzij zijn tijd bij Anderlecht, heeft Brian Riemer ook een deel van de kern leren kennen. Maar de federatie zal snel een beslissing moeten nemen om zich voor te bereiden op de kwalificaties voor het WK 2026.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties