RSCA Futures pakken eerste winst door te stunten tegen leider RWDM

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

RSCA Futures won zondag met 2-1 tegen leider RWDM. De belofteploeg van Anderlecht pakte zo voor de eerste keer dit seizoen drie punten.

RSCA Futures kende een slechte start van het seizoen. Het jeugdige team onder leiding van Jelle Coen kon nog geen enkele wedstrijd winnen en bengelde met één punt onderaan de tabel.

Tegenstander RWDM zat in betere papieren. De mannen van Yannick Ferrera stonden bovenaan de rangschikking met 17 punten uit zeven wedstrijden. Er werden dus weinig moeilijkheden verwacht met RSCA Futures.

Na 31 minuten kwam RWDM dan ook op voorsprong dankzij een doelpunt van Gaëtan Robail op aangeven van Sapata. Die voorsprong bleef staan tot minuut 57 toen Keisuke Goto de stand in evenwicht bracht.

In minuut 82 was het opnieuw de Japanse spits die kon scoren. Ditmaal werd de 19-jarige spits bediend door Anas Tajaouart. Goto zette met de winnende treffer de eindstand van 2-1 op het bord.

Dankzij de winst staat RSCA Futures nu voorlaatste in de stand en hebben de mannen van Jelle Coen de rode lantaarn doorgegeven aan Seraing. Onder leiding van Mbaye Leye heeft Seraing ook nog geen enkele wedstrijd kunnen winnen dit seizoen.