🎥 "We gaan nergens heen": supporters blijven urenlang in hun tribune zitten en laten wedstrijd stopzetten

🎥  "We gaan nergens heen": supporters blijven urenlang in hun tribune zitten en laten wedstrijd stopzetten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Zweedse team van Djurgardens was dit weekend niet in vorm. Dat gold niet voor hun supporters, evenals die van Hammarby.

Djurgardens liet twee jaar geleden aan KAA Gent zien waar ze allemaal toe in staat waren. Op het veld gaf het team uit Stockholm twee nederlagen aan de Buffalo's in de Conference League. En in de tribunes staken de bezoekende supporters de toenmalige Ghelamco Arena in brand.

Afgelopen weekend waren de spelers minder succesvol. De verplaatsing naar Hammarby was nochtans van groot belang voor beide ploegen, die op dat moment de tweede plaats deelden in het klassement.

Al snel liep het mis. Hammarby leidde al met 2-0 na een half uur. Ongelukkig met de prestatie van hun team, gooiden de supporters van Djurgardens rookbommen op het veld. De scheidsrechter stuurde daarop iedereen naar de kleedkamers.

Volhardende supporters

De wedstrijd kon vervolgens hervatten, op voorwaarde dat deze achter gesloten deuren zou plaatsvinden. De organisatie besloot dat alle supporters het stadion moesten verlaten. Een absurditeit voor de supporters van Hammarby, die van mening waren dat ze niets verkeerd hadden gedaan.

Zij weigerden dan ook om te vertrekken en bleven twee uur op hun plek zitten, eisend om het vervolg van de wedstrijd te zien. "We zullen nergens heen gaan", zongen ze in koor. De aanvoerder van Hammarby probeerde hen te kalmeren, zonder succes. De wedstrijd kon daarom niet worden hervat en zal maandag... achter gesloten deuren plaatsvinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties