Club Brugge zal een van zijn legendes eren met een heel speciaal cadeau tegen Anderlecht

Club Brugge zal een van zijn legendes eren met een heel speciaal cadeau tegen Anderlecht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De topper staat al op het programma voor volgend weekend. Blauw-zwart zal tegen Anderlecht alles uit de kast halen voor Raoul Lambert.

Op Anderlecht is het 80-jarig jubileum van Paul Van Himst, dat een jaar geleden groots gevierd werd, nog steeds niet vergeten. Ter gelegenheid daarvan werd het hele Lotto Park in het donker gehuld om tot verrassing van iedereen de eerste lichtshow van het seizoen te lanceren.

Ook Club Brugge staat op het punt om de 80ste verjaardag van een van zijn legendes, Raoul Lambert, te vieren. De illustere aanvaller vierde zijn verjaardag dit weekend, maar Club speelde niet thuis. Dat zal dus gevierd worden tegen de Brusselaars.

Raoul Lambert speelde zijn hele carrière bij Club Brugge. In 356 wedstrijden in het blauw-zwarte shirt scoorde hij maar liefst 201 doelpunten. De Rode Duivel (18 goals voor de nationale ploeg) heeft vijf titels gewonnen met Brugge en werd topscorer van de competitie in 1972.

Om hem te eren tegen Anderlecht heeft Club de eerste beelden onthuld van het standbeeld dat rond het Jan Breydelstadion zal worden ingehuldigd.

En als eerbetoon aan hem, wat als de Bruggelingen ook terugdachten aan hun successen in de Champions League door te gaan winnen bij AC Milan, tegen wie Raoul Lambert speelde (en won) tijdens de UEFA Cup in 1976?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Club Brugge - Anderlecht live op Voetbalkrant.com vanaf 13:30 (27/10).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties