Rode Duivel zit in de problemen bij zijn club en de bank dreigt: "Het moet eens een voorbeeld nemen aan Doku"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Rode Duivel zit in de problemen bij zijn club en de bank dreigt: "Het moet eens een voorbeeld nemen aan Doku"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johan Bakayoko veroverde de voorbije seizoenen de Eredivisie en leek klaar voor een toptransfer. Die kwam er niet en dit seizoen loopt het allemaal heel wat minder voor de flankaanvaller. Er komt zelfs zware kritiek op zijn prestaties.

Zijn recente prestaties zijn niet op het niveau dat van hem verwacht wordt en de druk van zowel de media als de supporters neemt toe. Er zijn al stemmen opgegaan om andere spelers de kans te geven op zijn positie, aangezien Bakayoko's huidige vorm onvoldoende is.

Tijdens een analyse van het duel tussen AZ en PSV op Studio Voetbal, uitte analist Theo Janssen zijn onvrede over Bakayoko's spel. "Weet je wie ik heel erg matig vond? Bakayoko. Het wordt zó irritant", haalde hij aan.

Hij merkte op dat Bakayoko vaak in één-tegen-één situaties komt, maar in plaats van te versnellen, "wandelt hij, kapt hij hem af en speelt hij terug." Janssen suggereert dat de druk wellicht een rol speelt en roept PSV-trainer Peter Bosz op om Bakayoko van het veld te halen.

Ibrahim Afellay, een voormalige speler van PSV, sluit zich aan bij de kritiek op Bakayoko. Hij beschrijft hem als "heel voorspelbaar" en wijst erop dat hij vaak naar binnen gaat in plaats van variatie in zijn spel aan te brengen. "Negen van de tien keer gaat hij naar binnen toe. Hij wil een tegenstander vanuit stilstand passeren. Dat gaat gewoon niet", zegt Afellay.

Afellay benadrukt dat als Bakayoko zijn ambities naar de top wil waarmaken, hij zijn spel moet herzien. "Hij moet eens een voorbeeld nemen aan een speler als Doku", stelt Afellay. "Die gaat binnendoor en buitenom. Bakayoko is supervoorspelbaar. En als je zulke concurrenten op de bank hebt, wordt het tijd om eens te gaan zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg PSG - PSV live op Voetbalkrant.com vanaf 21:00 (22/10).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties