Tegen Beerschot opnieuw gezien: Philippe Albert zegt wat Anderlecht echt mist

Tegen Beerschot opnieuw gezien: Philippe Albert zegt wat Anderlecht echt mist

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht verloor vorig weekend met 2-1 van Beerschot. Voor Philippe Albert is het duidelijk wat er ontbreekt bij paarswit.

Het had een rustige inloop moeten worden na de interlandbreak, maar RSC Anderlecht ging zowaar onderuit op bezoek bij Beerschot. David Hubert verloor zijn eerste match als ‘echte’ T1 van paarswit.

Voor Philippe Albert was het duidelijk waar het fout ging. Dat is al het hele seizoen zo bij Anderlecht en werd pas helemaal duidelijk bij het tweede doelpunt van Beerschot.

“Middenvelders moeten bereid zijn om zich op te offeren”, stelt de analist in La Tribune op de RTBF. En dat gebeurde dit seizoen al geregeld eens niet. Ook niet tegen Beerschot.

“Bij het tweede doelpunt konden twee of drie Anderlechtspelers zich opofferen door een intelligent foutje te maken, zelfs als dat betekende dat ze een gele kaart kregen.”

Volgens Albert moet je dat willen doen voor je team. “Dat moet je kunnen. Zodra de speler van de tegenstander in het strafschopgebied is wordt het onmogelijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg Anderlecht - Ludogorets live op Voetbalkrant.com vanaf 21:00 (24/10).

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties