Wat is er aan de hand met Westerlo? Timmy Simons zegt wat er veel beter moet

Wat is er aan de hand met Westerlo? Timmy Simons zegt wat er veel beter moet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Westerlo begon bijzonder goed aan het seizoen, maar zakte nadien stevig weg. Coach Timmy Simons legt de vinger op de wonde.

Met 9 op 9 startte Westerlo sterk aan het seizoen, maar nadien kon het maar één van zijn acht wedstrijden meer winnen. Met 6 op 24 pakte Westerlo zelfs minder punten dan in zijn eerste drie wedstrijden samen. 

Toch staat Westerlo nog altijd op de achtste plaats in de Belgische competitie. Het staat op slechts twee punten van de top zes, maar het verschil met de eerste degradatieplaats is wel maar drie punten meer.

Westerlo slikt te makkelijk tegengoals

Coach Timmy Simons legt de vinger op de wonde. "Als je ziet hoe hard wij moeten vechten om een goaltje te maken en hoe makkelijk de tegenstander tegen ons scoort…", zegt hij bij Gazet van Antwerpen. 

Met 20 tegengoals dit seizoen slikte Westerlo evenveel tegengoals als Cercle Brugge, enkel Sint-Truiden en Beerschot moesten nog meer tegengoals incasseren. Toch vindt Simons niet dat zijn spelers iets te verwijten valt. "Maar het moet wel beter."

Simons wijst onder meer ook naar de jonge leeftijd van zijn ploeg. "Misschien zijn de jongens nog iets te timide door hun leeftijd." Simons vindt dat het op training soms nog te stil is, dat moet aangepakt worden voor Simons. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Volg STVV - Westerlo live op Voetbalkrant.com vanaf 20:45.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties