kvmKV Mechelen
Diksmuide
Datum: 20/08/2006 16:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen naar vijfde ronde na winst
Bart Hermans
| 0 reacties
KV Mechelen naar vijfde ronde na winst
Foto: © SC

KV Mechelen heeft zijn eerste officiële partij van het seizoen redelijk gemakkelijk gewonnen. Het werd 4-0 in de beker van België tegen vierderklasser Diksmuide.
 
De Maneblussers moesten voor hun eerste partij van het seizoen in het veld tegen vierdeklasser Diksmuide. Het was een vroeg doelpunt van Bjorn Vleminckx dat de match direct openbrak. Het doelpunt kwam tot stand na  een hoekschop afgedwongen door een gretige Kielo-Lezi, deze hoekschop kon door de West-Vlaamse defensie niet weggewerkt worden waardoor de blonde spits de snelle 1-0 op het bord kon zetten.  

KSV Diksmuide was duidelijk verlamd door de omstandigheden Achter De Kazerne en had het niet gemakkelijk om stand de houden in “de hel van Malinwa”. De bezoekers konden de thuisverdediging slechts één keer onder druk zetten, na een misverstand tussen Van Zundert en doelman Kempeneer behoedde Dhont Malinwa met het hoofd voor de gelijkmaker. Kersvers doelman Kempeneer maakte even later zijn fout goed door een mooi afstandsschot van Vancrugten met de vingers over te tikken. Naar het einde van de eerste helft toe verzwakte de thuisploeg. Diksmuide kwam beter in de wedstrijd te zitten maar kon doelman Kempeneer wel niet bedreigen. Het was daarentegen toch KV Mechelen dat ondanks een zwakker spel nog de beste kansen kregen. Een afgekeurd doelpunt van Kielo-Lezi en een gemiste kans van Asare hadden de score kunnen verdubbelen.
 
In de tweede helft kon KV Mechelen dan toch verder uitlopen. Het was een knoeiende doelman Greyaert die KVM hielp, de bal gleed uit zijn handen en Geudens kon de bal in doel werken. Nu was Mechelen pas echt gelanceerd en kwamen de West-Vlamingen er niet meer aan te pas. Het derde doelpunt kwam er naar een mooie aanval die op gang werd getrokken door Kielo-Lezi en Vleminckx. Het was Asare die de verdediging op een hoopje dribbelde en de mee opgerukte Mellemans liet scoren. Een paar smaakmakers werden gewisseld voor jongeren en Mechelen ging nog een vierde keer scoren. Het was Wesley Vanbelle die zijn voorzet perfect afleverde op het hoofd van de ingevallen Patrick Kanene.
 
KV Mechelen stoot zo door naar de vijfde ronde waar het SK Deinze tegenkomt. Het is uitgerekend SK Deinze waartegen de Maneblussers de competitie ook moeten openen. Deinze zal dus woensdag en zaterdag Achter de Kazerne te bewonderen zijn. [AN]
    

Beker van België

 Speeldag 4