Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Old Trafford
Sterk Liverpool verliest in Manchester
Yves Dekoning

Liverpool heeft op Old Trafford met 1-0 verloren van Manchester United. Het was Rio Ferdinand die in de allerlaatste minuut een sterk Liverpool met lege handen huiswaarts stuurde.

Blessureleed zorgde voor een onuitgegeven duo op het middenveld van Manchester United: Ryan Giggs en John O'Shea moesten het centraal zien te rooien. Liverpool domineerde echter en creëerde ook kansen. De Mancunians hadden weinig in de pap te brokken en moesten zelfs tot de 87ste minuut wachten op een eerste hoekschop.

De bezoekers oefenden druk uit op de defensie van Man Utd. Vooral Steven Gerrard was weer indrukwekkend in de opbouw. Gelukkig voor Edwin van der Sar was de afwerking van Djibrill Cissé meermaals ondermaats. Ook Peter Crouch wrong zijn kansen de nek om. Pas in de slotminuten vocht United terug, en Wayne Rooney kwam zelfs dicht bij een doelpunt. Vlak voor affluiten kreeg Liverpool dan het deksel op de neus. Een vrije trap van Giggs vond het hoofd van Rio Ferdinand. Deze kopte de bal knap voorbij Pose Reina.

Man Utd: E Van der Sar, G Neville, R Ferdinand, W Brown, P Evra, R Giggs, D Fletcher, J O'Shea (45 L Saha) , K Richardson, W Rooney, R van Nistelrooy.

Liverpool: J Reina, S Finnan, S Hyypia, J Carragher, J Riise, S Gerrard, X Alonso, M Sissoko (89 J Kromkamp) , H Kewell, P Crouch (60 F Morientes) , D Cisse (75 F Sinama Pongolle).