Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Estádio do Dragão
Blunderende Fabianski bezorgt Porto de zege
Hannes De Meyer

FC Porto heeft in de Champions League met 2-1 gewonnen van Arsenal. Twee flaters van doelman Fabianski lagen aan de basis voor de nederlaag. Arsenal houdt wel zijn kwalificatiekansen gaaf na een doelpunt van Sol Campbell.

Porto en Arsenal maakten er een open en aantrekkelijke wedstrijd van in het Estádio Do Dragão. Beide ploegen kozen resoluut voor de aanval.

Porto begon het beste aan de wedstrijd. Na tien minuten spelen kwamen de Portugezen op voorsprong na een serieuze flater van Arsenal-doelman Fabianski (foto). Hij sloeg een ongevaarlijke voorzet van Varela in eigen doel.

Porto kon niet lang van zijn voorsprong genieten. Rosicky kopte een hoekschop door naar Campbell, die simpel kon binnentikken.

The Gunners
namen na de gelijkmaker het heft in handen. Porto-doelman Helton bracht knap redding op een vrije trap van Fabregas. Fabianski herstelde zijn fout door enkele schoten te keren.

Na de rust flaterde de Arsenal-doelman opnieuw. Campbell tikte de bal naar Fabianski en die raapte hem totaal onnodig op. Terugspeelbal dus. Porto aarzelde niet, en nam de indirecte vrije trap zonder het fluitsignaal van de scheidsrechter af te wachten. Falcao tekende voor de 2-1. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Een hoogst merkwaardige goal.

Arsenal leek helemaal van slag en Porto ging nadrukkelijk op zoek naar een derde goal. Vooral Hulk bleek een meermaals ongrijpbaar voor de Arsenal-verdediging. De Londenaars herstelden wel geleidelijk aan het evenwicht, maar misten duidelijk de afwezigheid van enkele basisspelers.

Tot scoren kwamen beide ploegen niet meer, waardoor de beslissing in de terugwedstrijd zal vallen. (AN)