debDebrecen
Levadia Tallinn
Datum: 05/08/2009 20:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Olah Gabor Debrecen
Debrecen op een ronde van kampioenenbal
Philippe Crols
| 0 reacties
Debrecen op een ronde van kampioenenbal
Foto: © SC

Het Hongaarse Debrecen heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de laatste voorronde van de Champions League. Net als vorige week was het te sterk voor Levadia Tallinn.

De Estse kampioen begon aan de terugwedstrijd in de wetenschap dat het een 0-1-nederlaag uit de heenmatch moest wegvegen. In de eerste helft kwam het bijna op voorsprong. De doelman van Debrecen, Vukasin Poleksic, had echter een fenomenale redding in huis op de inzet van Vitali Gussev. Enkele minuten later was ook de thuisploeg gevaarlijk. Gergely Rudolf zag zijn poging net naast doel vliegen.

In de tweede helft probeerden de bezoekers op voorsprong te komen, maar twintig minuten voor tijd was het over en uit. Een goede voorzet van Peter Szakaly werd door Adamo Coulibaly in doel gedevieerd. In de slotfase werd Levadia ook nog herleid tot tien spelers na de uitsluiting van Deniss Malov.

Debrecen mag dus naar de laatste voorronde van de Champions League. Nog nooit eerder kwam het zo dicht bij deelname aan het kampioenenbal.