Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Vasil Levski Stadion Sofia
Levski klaart klus in eigen huis
Philippe Crols

Levski Sofia heeft zich woensdagavond kunnen plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. De Bulgaren wonnen voor eigen volk van FC Baku en dat was nodig. De heenwedstrijd was namelijk op 0-0 geëindigd.

Het regende fel in Sofia en dat kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede. De supporters zagen dan ook slechts enkele halve kansen. Cedric Bardon knalde vijf minuten voor rust de beste mogelijkheid voor de thuisploeg net naast.

Na de pauze kreeg Levski de bezoekers uit Azerbeijdzjan toch op de knieën. Eerst kopte Ze Soares nog over, maar drie minuten later was het wel prijs. Invaller Darko Tasevski bediende Hristo Yovov en die opende de score. Baku probeerde vervolgens een belangrijk uitdoelpunt te scoren, maar tien minuten voor tijd liep het op een dodelijke tweede treffer. Opnieuw kwam de pass van de voet van Tasevski. Deze keer werkte Georgi Hristov af.

Levski won dus met 2-0 en mag naar de laatste voorronde van de Champions League. Baku krijgt een herkansing in de Europa League.