Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 2)
Stadion: Santiago Bernabeu
Real rolt Marseille in zes minuten op
Anthony Van der Planken

Real Madrid heeft thuis met 3-0 gewonnen van Olympique Marseille. Cristiano Ronaldo scoorde alweer twee keer.

Toch kwam de zege niet zo makkelijk tot stand als de score doet vermoeden. Marseille speelde een sterke eerste helft en maakte het Real bijzonder moeilijk. De Koninklijke kon de score dan ook pas in de tweede helft openen. Pepe stuurde Cristiano Ronaldo diep, die aarzelde niet en legde de 1-0 in het mandje.

Plots werd Real een wervelwind. De Koninklijke scoorde nog twee keer binnen de vijf minuten. Luttele seconden na de openingsgoal versierde Ronaldo een penalty. Boosdoener Diawara kreeg meteen zijn tweede geel. De strafschop werd perfect omgezet door Kaka.

De derde goal was opnieuw van de voet van Cristiano Ronaldo. De Portugees legde na een mooie combinatie met Benzema de 3-0 tegen de netten. Daar bleef het ook bij. Real wint ook zijn tweede Champions League - wedstrijd en neemt zo de leiding in Groep C.