Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 1 (R)
Zuinig Zenith wint in Griekenland
Luc Goderis

Nadat de heenwedstrijd in Sint Petersburg op 0-0 gëindigd was bleef ook in Athene de brilscore lange tijd op het scorebord staan.  Eén minuut voor affluiten, toen iedereen zich al opmaakte voor de verlengingen, haalde Andrei Arshavin nog eens fors uit.  De Russische sluipschutter schoot hard en laag binnen en loodste daarmee zijn ploeg naar de groepsfase van de Uefabeker.

Beide ploegen waren zeer afwachtend aan de wedstrijd begonnen en het was dan ook lange tijd wachten op de eerste echte doelkans.  Vanop de rand van het strafschopgebied schoot Alexander Soares over doel.  Ogenblikken later dreigden de bezoekers via Mikhail Veshtitsa maar de Servo-Montenegrijn kon Arshavin's voorzet net niet binnenkoppen.
De grootste kans van de teleurstellende eerste helft was voor Zenith Sint PetersburgBruno Cirillo haalde op de rand van de zestien meter Radek Zhirl foutief onderuit en de Tsjech krulde de zelf de vrije trap mooi naar de kruising maar AEK-doelman Stefano Sorrentino pakte mooi.

Na de pauze werd het spel er al niet beter op.  Geen van beide ploegen durfde het initiatief nemen en de wedstrijd kabbelde ondermaats verder.  Vladimir Ivic verkwanselde net voor het uur de beste kans voor de Grieken en Vladislav Radimov wrong Zenith's beste kans vakkundig de nek om.
Met de verlengingen in zicht zette de opportunistische Andrei Arshavin door.  Vanop de rand van de grote rechthoek haalde hij staalhard uit.  Sorrentino had geen antwoord op het lage schot van de Rus en de bal verdween in doel.

Geen van beide ploegen kon, over de twee wedstrijden, imponeren en met Zenith St. Petersburg stoot de meest uitgekookte ploeg door.

foto : uefa.com