Speeldag: Ronde 2
Stadion: Stadio Olimpico
AS Roma gaat een ronde verder na winst
Dirk Pieters

Het is dan toch gelukt voor AS Roma. De Italianen verloren vorige wedstrijd nog en het zag er slecht uit. De Romeinen wonnen woensdagavond echter hun thuiswedstrijd met 3-1 tegen Basel en overwinteren in de Uefa-beker. Ook Basel gaat door naar de volgende ronde. Gelukkig voor de Zwitsers kon Strasbourg nog gelijkmaken in de 94e minuut in de wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado.

Al na twaalf minuten kon Rodrigo Taddei een verre vrije trap in doel verlengen met een halve omhaal. Doelman Pascal Zuberbühler was kansloos. Roma bleef aanvallen en Totti kon bijna de score verdubbelen, maar zijn vrije trap werd nog net gestopt. Totti bleef mooie passes uitdelen en Taddei kreeg de mogelijkheid om zijn tweede te maken, maar doel Zuberbühler was alert. Ook Basel kreeg nog twee enorme kansen, maar evenveel keer stond het houtwerk in de weg. Een kopbal van Ivan Ergic spatte uiteen op de lat en een schot van Latias Delgado ging tegen de paal. Toch was het AS Roma dat de score kon verdubbelen voor rust. Aanvoerder Totti plaatste de bal onder Zuberbühler.

Aan de rust stond ook Rode Ster Belgrado op voorsprong, dus kon Basel niet anders dan winnen om zich te plaatsen. Toch was het Roma dat in de 50e minuut op 3-0 kwam. De voormalige Monaco-aanvaller Nonda zorgde voor het derde Romeinse doelpunt. Basel kwam nog even opzetten, maar buiten een eerreder van Pétric was het maar pover. Gelukkig zorgde Strasbourg in de 94e minuut voor de gelijkmaker in de andere partij en zo hadden beide ploegen reden om te vieren. [AN]