shaShakhtar Donetsk
Rapid Boekarest
Datum: 24/11/2005 18:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Ronde 2
Stadion: RSK Olympyiskyi
Shaktar ten onder in de slotfase
Thomas Dubois
| 0 reacties
Shaktar ten onder in de slotfase
Foto: © SC

Het duel tussen vader en zoon Lucescu is na een laat doelpunt in het voordeel van zoon Razvan geëindigd. Maldarasanu scoorde voor Rapid Boekarest enkele minuten voor tijd de winning-goal tegen Shaktar Donetsk. Rapid staat nu in groep G samen met Shaktar en Stuttgart op een eerste plaats met zes punten.
 
Shaktar begon het best aan de wedstrijd en kon na een kwartier bijna scoren via Elano, Coman redde echter fraai. Matuzalem en nog eens Elano konden schieten maar zonder succes. Naargelang de wedstrijd vorderde kwam Rapid beter in de wedstrijd en dit resulteerde na 24 minuten bijna in een voorsprong: Constantin draaide zich fraai vrij en kon schieten. Zijn schot ging maar net naast. Aghahowa vuurde nog een pegel af kort voor rust, zonder enig resultaat.
 
Na de rust zagen we een beter Rapid. En het kreeg ook kansen, maar één voor één werden ze de nek om gewrongen. De wedstrijd leek op een billijk gelijkspel te gaan eindigen, maar drie minuten voor tijd was het Maldarasanu die de winnende treffer fraai voor Rapid scoorde. [AN]

Europa League