Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadio Olimpico
Roma en Juve foutloos, indrukwekkend Napoli
Maarten Vandenabeele

Op de tweede speeldag van de Serie A werd opnieuw vlot gescoord. Titelkandidaten Roma en Juve wonnen, Napoli veegde de nederlaag van afgelopen week weg met een klinkende zege. Ook Palermo haalde uit.

Bij AS Roma werd Totti voor de wedstrijd gehuldigd als Europees topschutter van het afgelopen seizoen. De thuisploeg begon wervelend aan de match. Net toen Siena het evenwicht wat kon herstellen, was het raak: Aquilani (foto, rechts) haalde uit van buiten de grote rechthoek, 1-0. Diezelfde Aquilani had bijna de 2-0 aan zijn voet, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.
Na de pauze speelden de bezoekers beter me, maar gevaar creëren was moeilijk. In de slotfase liepen de Giallorossi verder uit via Giuly, 2-0, en Totti zelf plaatste het orgelpunt met de 3-0 na een persoonlijke actie.

Juventus had het zwaar in Cagliari maar behaalde op de valreep een nieuwe overwinning. In de eerste helft was de thuisploeg, met een heel bedrijvige Foggia, beter. Enkel in de slotfase kregen de Bianconeri een grote kans via Del Piero.
In de 54e minuut ging Camoranesi in een kopduel, de bal kwam bij Trezeguet (foto), die van dichtbij kon scoren: 0-1. Nauwelijks 2 minuten later stond het gelijk: Matri kwam ten val in de zestien en Cagliari kreeg tot afgrijzen van heel Juve een strafschop. Buffon haalde de bal van Foggia net niet uit zijn doel: 1-1. Tien minuten later ging de bal opnieuw op de stip voor de Rossoblu: een zuivere tackle van Chiellini werd bestraft met een elfmeter. De grensrechter riep scheidsrechter Tagliavento tot de orde en de penalty kwam er niet. Bianco had wat later de 2-1 toch aan de voet, maar Buffon pakte uit met een mirakelsave. In de 75e minuut lobde Camoranesi de bal heerlijk over doelman Fortin en Del Piero had maar binnen te tikken: 1-2. Nog was het niet gedaan. Cagliari kreeg een nieuwe strafschop, dit keer terecht: Zebina hield Larrivey iets te enthousiast vast. Foggia trapte zijn tweede binnen: 2-2. Zebina kon het niet verkroppen en kreeg rood nadat hij nogmaals verhaal ging halen bij de scheidsrechter. Bij het verlaten van het veld kreeg de Fransman het nog aan de stok met een cameraman. Del Grosso zorgde ervoor dat zijn ploeg niet lang van de man-meersituatie kon genieten: hij trok Camoranesi neer en kreeg zijn tweede gele kaart. In de slotminuut kreeg Juve een vrije trap schuin voor doel: Del Piero trapte en Chiellini kopte Juve naar de overwinning, 2-3.

Napoli pakte een klinkende revanche na de nederlaag in eigen huis vorig weekend. In Udinese lieten de Azzurri geen spaander heel van de thuisploeg. Zalayeta en Domizzi zetten de bezoekers al op rozen bij de rust, maar na de pauze maakten Lavezzi, nogmaals Zalayeta en Sosa de afstraffing compleet: 0-5.

Palermo was aan de rust al klaar met Livorno: Rinaudo (foto, links) scoorde na amper 9 minuten de 0-1. Miccoli (foto, rechts) krulde een vrije trap heerlijk in de boevenhoek in de 22e minuut en prikte een 1-2 met Amauri voorbij De Lucia: 0-3. In de 44e minuut opnieuw een vrije trap van Miccoli: de goed gevolgde Amauri kon binnenwerken, 0-4. Na de pauze scoorden Rossini en Grandoni nog tegen, maar de zege van de Rosaneri kwam nooit in gevaar: 2-4.

Atalanta haalde het eenvoudig van Parma. Een strafschop van Zampagna en een kopstoot van Carrozzieri deden de Parmezanen de das om: 2-0.

Torino en Reggina verdeelden de buit. Amoruso bracht de bezoekers op voorsprong, maar net voor rust stelde Rosina orde op zaken. Een doelpunt van Ventola, ex-Atalanta, leek de Granata de drie punten te gaan bezorgen, maar in de slotminuut bracht de ingevallen Cozza de 2-2 op het bord.

Catania en Genoa kwamen niet tot scoren: 0-0.

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]