Speeldag: Speeldag 17
Stadion: De Goffert
PSV mazzelt zich voorbij NEC
Jimmy Wouters

PSV heeft zich maandagmiddag alleen aan de kop van de eredivisie genesteld. De ploeg uit Eindhoven won heel moeizaam en onverdiend in Nijmegen met 0-2.

NEC was op tweede kerstdag de baas over de koploper. PSV kwam echter al vroeg (na 6 minuten) op voorsprong, nadat Jonas Olsson tegenstander Arouna Koné de treffer cadeau deed. NEC was niet van slag en trok meteen ten aanval. De ploeg was doorlopend heer en meester. Dat de thuisploeg niet wist te scoren had vooral te maken met de scherpte van haar aanvallers. Zo trof Edgar Barreto voor rust nog de lat.

Ook na de thee bleeft NEC domineren. De ploeg kreeg de ene reuzenkans na de andere maar en Barreto, Romano Denneboom, Andrzej Niedzielan en Tininho misten de prachtkansen. PSV beperkte zich tot counteren. Uit één van die zeldzame tegenprikken wist Farfan vlak voor tijd de wedstrijd te beslissen.  [AN]