CONI verwerpt beroep in zaak-Guardiola

Nico Wieme
| 1 reacties
CONI verwerpt beroep in zaak-Guardiola
Foto: © SC

Goed nieuws voor Josep Guardiola. Het antidopingtribunaal van het Italiaans Olympisch Comité (CONI) heeft het beroep van de antidopingprocureur in de zaak tegen de Barçatrainer verworpen.

Josep Guardiola werd aanvankelijk voor vier maanden geschorst in Italië nadat hij in 2001 als speler van Berscia betrapt werd op het gebruik van nandrolon. De rechtbank van de Italiaanse Voetbalbond (FIGC) pleitte op 8 mei de ex-speler van Brescia (2001-2002) vrij. Antidopingprocureur Ettore Torri ging daar niet mee akkoord en tekende verzet aan tegen die beslissing.

Guardiola testte als speler van Brescia tot tweemaal toe positief op het gebruik van nandrolon. Daarvoor werd hij vier maanden geschorst. De huidige coach van Barcelona kon daar niet mee leven en schreeuwde zijn onschuld uit. Enkele maanden geleden vroeg hij aan het FIGC om zijn zaak te herbekijken.

De Spanjaard meende dat de nieuwe regels van het Wereldantidopingagentschap WADA verschillende analyseprocedures voorzagen om een positieve nandrolontest op te sporen. Op basis daarvan werd de naam van Guardiola gezuiverd. Alleen de antidopingprocureur was het daar niet mee eens.

In het kader van dezelfde zaak veroordeelde het Italiaanse gerecht Guardiola in 2005 in eerste instantie tot een voorwaardelijke celstraf van zeven maanden. In beroep werd 'Pep' twee jaar later echter vrijgesproken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties