Groep E: Liverpool onderuit; Lyon wint simpel

Dirk Pieters
| 4 reacties

Fiorentina wist dinsdagavond de drie punten thuis te houden. Het versloeg Liverpool met 2-0 en doet zo een uitstekende zaak. In de andere wedstrijd kende Lyon geen problemen met Debrecen: 0-4.

Fiorentina - Liverpool: 0-2

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en Liverpool kreeg maar moeilijk greep op Jovetic. De aanvaller van Fiorentina gaf eerst Marco Marchionni de kans om de score te openen, maar die miste. Dan maar zelf proberen dacht Jovetic en de aanvaller trapte de thuisploeg op voorsprong net voor het half uur. Amper acht minuten later maakte diezelfde Jovetic zijn tweede van de avond. De Montenegrijn werd bediend door Juan Manuel Vargas, bleef rustig en zette zo de 2-0 op het bord.

In de tweede helft probeerden de Engelsen nog iets terug te doen, maar een aansluitingstreffer bleef uit. Yossi Benayoun en Dirk Kuyt kregen de kans om te scoren, maar doelman Sebastian Frey gaf zich niet gewonnen en zo deden de Italianen een goede zaak.

Debrecen - Olympique Lyon: 0-4

De Franse topclub kende in de tweede wedstrijd van de groepsfase geen genade met het Hongaarse Debrecen. Al na goed tien minuten spelen stond het 0-2. Kim Källström opende de score en even later zorgde Miralem Pjanic voor de 0-2. Lyon bleef maar drukken en ook de 0-3 bleef niet uit. Sidney Govou kopte de derde Franse treffer tegen de netten.

Ook in de tweede helft kwam Debrecen nooit in de wedstrijd voor. Lyon bleef maar kansen krijgen, maar het was enkel Bafetimbi Gomis die nog als enige wist te scoren: 0-4. (AN)