Maes: "Sinterklaas kwam even langs"

Steurbaut Kersten
| 48 reacties
Maes: "Sinterklaas kwam even langs"
Foto: © SC

KV Mechelen-trainer zocht in tegenstelling tot zijn spelers geen excuses in de strafschopcadeau van Cercle Brugge. Hij haalde wel zwaar uit naar de actie van Joachim Mununga bij de elfmeter voor KV.

“Dit was een ideale kans om tweede te worden, maar dat is allemaal verloren gegaan in het tumult”, reageert Maes. “We begonnen goed tot Sinterklaas even langskwam. Mijn jongens reageerden gefrustreerd en geïrriteerd. Dat kan je mijn team wel verwijten.”

Wat met de strafschop voor KV? “Als we die fases zo gaan beoordelen, dan pompen we vanaf nu elke bal in de zestienmeter en krijgen we bij elk licht contact een strafschop.”

“KV Mechelen is in vier jaar groot geworden door de collectiviteit. Nu kunnen we na een goede serie naar boven kijken, maar enkele jongens hebben het daar duidelijk moeilijk mee”, verwijst Maes naar Joachim Mununga die furieus was omdat vaste strafschopnemer Julien Gorius zich achter da Mechelse elfmeter zette.

“Zij gaan aan het individuele denken in plaats van aan het ploegbelang. Daar zal deze week nog een hartig woordje over gepraat worden. Het is ook daarom dat ik Mununga eraf heb gehaald.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties