Maradona blijft bondscoach bij WK-kwalificatie

Nico Wieme
| 3 reacties
Maradona blijft bondscoach bij WK-kwalificatie
Foto: © SC

Diego Maradona werd onlangs door de Argentijnse voetbalbond op non-actief gezet. De resultaten van het nationale team zijn beneden alle niveau en de Zuid-Amerikanen dreigen het WK 2010 te mislopen. Na een vermageringskuur keerde 'Pluisje' terug.

Als Argentinië zich weet te kwalificeren voor het WK in Zuid-Afrika, dan wordt het contract van Diego Maradona verlengd. Voorlopig moet de voormalige voetbalster niet vrezen voor zijn job. "We zullen geen veranderingen doorvoeren", zegt Julio Grondona, directeur van de Argentijnse voetbalbond, tegenover het Spaanse dagblad Marca. "We hebben het vroeger vaker lastig gehad in de kwalificatiereeks, maar dat zegt niets over hoe we straks op het eindtoernooi gaan presteren."

Argentinië staat momenteel op de vijfde plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks. Het land telt één punt minder dan het nummer vier Ecuador. De eerste vier plaatsen zich rechtstreeks voor het Wereldkampioenschap. De vijfde speelt play-offs voor een bijkomend ticket richting Zuid-Afrika.

Argentinië kan echter, als het niet goed presteert in de resterende wedstrijden tegen Peru en Uruguay, ook nog zakken naar de zesde plaats. Dat zou betekenen dat de ploeg van Maradona uitgeschakeld  is voor het WK van komende zomer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties