Van Basten wil snel weer aan het werk als trainer

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Van Basten wil snel weer aan het werk als trainer
Foto: © SC

Marco Van Basten (foto) lijkt zijn mislukt trainersavontuur bij Ajax Amsterdam te hebben verteerd. De voormalige bondscoach van Nederland wil graag weer snel aan het werk.

Marco Van Basten had van het organisatiecomité van het WK 2018 van België en Nederland de vraag gekregen om ambassadeur te worden, maar dat weigerde de ex-aanvaller. De 44-jarige trainer zou opnieuw klaar zijn om in een nieuw avontuur te stappen.

Van Basten stapte in het voorjaar nog op als coach van Ajax Amsterdam na teleurstellende resultaten in de competitie. Hij werd in de zomerperiode een aantal keer genoemd als de nieuwe trainer van AC Milan, maar de keuze viel uiteindelijk op de Braziliaan Leonardo. Bij de Rossoneri loopt het echter allesbehalve vlot, zodat de naam van de Nederlander weer vaker begint te vallen in de wandelgangen van San Siro.

Leonardo behoudt ondanks de teleurstellende 0-0 in de thuiswedstrijd tegen promovendus AS Bari het vertrouwen van het Milan-bestuur. "We moeten rustig blijven in de huidige situatie. De resultaten vallen weliswaar tegen, maar we hebben net zoveel vertrouwen in Leonardo als toen we voor zijn aanstelling kozen", aldus vice-preses Adriano Galliani.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties