Van Damme: "Blij dat ik niet bij Standard speel"

Nico Wieme
| 63 reacties
Van Damme: "Blij dat ik niet bij Standard speel"
Foto: © SC

Jelle Van Damme heeft toegegeven dat hij in de zomer met Standard onderhandeld heeft. De verdediger van Anderlecht betreurt dat nu en is blij dat hij niet voor de Rouches uitkomt.

Vlak voor de Europese match tegen Sivasspor deed Jelle Van Damme een bom ontploffen in het Vanden Stockstadion. De robuuste verdediger vroeg aan manage Herman Van Holsbeeck om niet te moeten spelen tegen de Turken omdat hij op het punt stond te tekenen bij een ploeg die Champions League speelde. Die ploeg bleek Standard te zijn. Van Damme kwam op zijn stappen terug en bleef uiteindelijk bij paars-wit.

"Vooral mijn timing zat fout, zo kort voor de matchen tegen Sivasspor en Standard", geeft Van Damme toe in Humo. "Maar je kunt het me niet kwalijk nemen dat ik onderhandeld heb. Ik kon mij financieel verbeteren: logisch dat je dan even alleen aan jezelf denkt."


Van Damme genoot ook interesse van een buitenlandse topclub, zo beweert hij. "Die interesse was er wel degelijk. Anderlecht wilde me graag houden: ik weet dat ze me respecteren en de supporters ook. Ik wilde ook niet per se  weg, maar er deed zich een kans voor waarvan ik toen dacht: die moet ik proberen te grijpen."

Na de gebeurtenissen tijdens het onderlinge duel met Standard, weet de Oost-Vlaming dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. "In de match tegen Standard dacht ik al: 'Goed dat ik bij Anderlecht ben gebleven' en ook na die match schoot door mijn hoofd: 'Blij dat ik niet bij hen speel'".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties