Van Holsbeeck: "Wij leven in de Far West"

Nico Wieme
| 42 reacties
Van Holsbeeck: "Wij leven in de Far West"
Foto: © SC

Er ligt veel op de lever van Herman Van Holsbeeck. De Anderlechtmanager haalt dan ook keihard uit naar de Belgische Voetbalbond.

Het incident tussen Axel Witsel en Marcin Wasilewski heeft Herman Van Holsbeeck (foto boven) diep geraakt. "Dit mag nooit meer gebeuren", zegt de paars-witte manager in Knack. "Iedereen die in het Belgische voetbal verantwoordelijkheid draagt, moet eens dringend in de spiegel kijken. Doet hij wel alles om zijn sport hiertegen te beschermen?"


Van Holsbeeck meent te weten waar het probleem zich situeert. "Ons voetbal is een stuurloos schip. Het gezag van de bond wordt niet meer aanvaard. Er is geen discipline meer, omdat niemand de hiërarchie nog respecteert. Het probleem is dat er niet meer wordt opgetreden."

De Belgische bond is de gebeten hond voor de Anderlechtman. "Door die straffeloosheid neemt elke club als het ware het recht in eigen handen. Zware overtredingen gebeuren vaker, omdat ze amper worden bestraft. Hoe refs worden beschimpt kan al lang niet meer door de beugel. Sorry, maar als je in het buitenland de bond of de refs aanvalt, staan daar grote boetes op. Bij ons niet. Wij leven in de Far West. Alles kan en mag."

 
 

Hoe kan dit probleem opgelost worden? "De bond moet structureel helemaal worden omgegooid. Als je bij de UEFA zegt dat je Belg bent, word je met de nek aangekeken. Bij de UEFA liggen van geen enkel land meer dossiers dan van België. We zijn verantwoordelijk voor het Heizeldrama, het Bosman-arrest, de affaire-Ye. Ze lachen ons zelfs niet meer uit, wij zijn de zieke broer die beter gemeden wordt. Er moet dringend iemand opstaan om orde op zaken te stellen. Liefst iemand van binnen het voetbal, maar niet clubgebonden. Maar eerlijk: ik zie niemand", aldus Van Holsbeeck.

 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties