Vermaelen en Arsenal in slotfase voorbij Olympiakos

Steurbaut Kersten
| 4 reacties

Arsenal heeft een uistekende zaak gedaan in de groep van Standard. De Gunners wonnen met 1-0 van Olympiakos en mogen al met een half oog naar de achtste finales kijken.

In de eerste helft kreeg Arsenal voldoende kansen om de wedstrijd al volledig naar zich toe te trekken, maar de troepen van Arsène Wenger toonden te weinig scherpte voor doel. Doelman Nikopolidis hield de Grieken enkele keren recht en Cesc Fabregas trof de dwarsligger.

Een zelfde verhaal in de tweede helft. Olympiakos onderging de wedstrijd en Arsenal miste opnieuw de kansen. Twaalf minuten voor tijd zorgde Robin Van Persie dan toch voor de bevrijdende treffer. De Nederlander duwde een voorzet van Eduardo in het lege doel. Andriy Arshavin verdubbelde in de slotminuten nog de score.

Thomas Vermaelen stond 90 minuten tussen de lijnen. (AN)