WK U-20-F: Honduras lijkt sterkste in 'zwakke' groep

Mathias Dumarey

Groep F lijkt veruit de zwakste poule van zes op het WK voor spelers onder de 20 jaar. Honduras lijkt geen probleem te zullen hebben om door te stoten. Hongarije, Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten zullen moeten uitmaken wie ook nog doorstoot.

HONDURAS - HONGARIJE 3-0

De laatste keer dat Honguras op een beloften-WK kon winnen, was in 1977 en ook toen was Hongarije de tegenstander. Sindsdien verloor het Midden-Amerikaanse land negen duels op rij. Honduras was ook nu technisch sterker dan zijn Europese tegenstander en had al na tien minuten op voorsprong moeten staan na een knal op de lat van Roger Rojas. De verdiende voorsprong kwam er toch op het halfuur toen Mario Martinez laag in de hoek doelman Peter Gulacsi kon verschalken. Hongarije was niet bij machte om te reageren en de weinige halve kansen die het kreeg, liet het liggen. Honduras haalde in de tweede helft aanvankelijk ook niet meer het niveau van het eerste bedrijf. Twintig minuten voor affluiten mochten de toeschouwers toch nog eens juichen nadat Martinez zijn tweede knap kon netten. Invaller Arnold Peralta zette met een heerlijke trap de 3-0-eindcijfers op het bord.

VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN - ZUID-AFRIKA 2-2

Zuid-Afrika leek op weg naar een zege tegen de Verenigde Arabische Emiraten maar in de blessuretijd van de tweede helft konden de Aziaten de 0-2-achterstand nog helemaal goed maken met twee treffers. De partij werd voor het overige gekenmerkt door vuile overtredingen en de scheidsrechter had dan ook zijn handen vol met (terechte) kaarten te trekken. Zuid-Afrika eindigde de wedstrijd overigens met tien man. Ook het Rode Kruis (of moeten we zeggen de Halve Maan in Egypte) was druk in de weer met geblesseerde spelers af te voeren.  Maar er werd dus ook gescoord in Alexandrië en voor de Zuid-Afrikanen was Keith Erasmus de topschutter van dienst met goals in de 54ste en 72ste minuut. In een dolle slotfase kwamen de VAE nog terug tot 2-2 nadat Hamdan Al Kamali een strafschop binnen trapte en Theyab Awana de gelijkmaker binnenkopte.