Volg KV Kortrijk - K Beerschot VA live op Voetbalkrant.com vanaf 20:45.
-
Datum: 25/10/2024 20:45
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Guldensporenstadion
LIVE: Vanavond Kortrijk - Beerschot op leven en dood? "Neen, dát was do or die"
LIVE: Vanavond Kortrijk - Beerschot op leven en dood? "Neen, dát was do or die"
Foto: © photonews

KV Kortrijk en Beerschot openen op vrijdagavond al speeldag 12 van de vaderlandse competitie. Voor beide ploegen staat er toch wel wat op het spel en lijkt winnen een absolute must.

Beerschot pakte vorige week eindelijk zijn eerste driepunter van het seizoen, nota bene door RSC Anderlecht te kloppen. Met vijf punten uit elf wedstrijden blijven ze echter afgetekend laatste.

Een overwinning op bezoek bij Kortrijk zou hen tot op een puntje van Cercle Brugge en drie van Kortrijk kunnen brengen, om zo wat spanning in het kampioenschap onderaan te brengen.

Spektakel of drie punten?

De Kerels van hun kant kunnen met elf punten uit evenveel wedstrijden ook niet echt tevreden zijn. Bij een overwinning springen ze wel minstens voor eventjes naar een veilige plek in de top-12 van het klassement.

Vier jaar geleden speelden beide ploegen al eens een absoluut spektakelstuk tegen elkaar, toen het 5-5 werd. Deze keer lijkt een overwinning belangrijker te zijn dan overtuigend voetbal.

Geen do or die

Toch wil Freyr Alexandersson niet al te veel druk op de ketel zetten. "Kortrijk-Lommel was een wedstrijd van do or die. Niet deze. Hoeveel wedstrijden zijn er nog? 28?"

"Maar dit is wel een héél belangrijke wedstrijd die wij absoluut willen winnen. Wij willen de drie punten samen kunnen vieren", aldus de IJslandse coach van KV Kortrijk. In de reguliere competitie zijn er nog 19 wedstrijden, met eventuele playdowns bij worden dat er 25.

Prono KV Kortrijk - K Beerschot VA

KV Kortrijk wint
Gelijk
K Beerschot VA wint
KV Kortrijk KV Kortrijk wint Gelijk K Beerschot VA K Beerschot VA wint
61.15% 26.01% 12.84%
Populairste
2-1
(102x)
1-1
(55x)
2-0
(30x)

Vergelijking KV Kortrijk - K Beerschot VA

Positie

14
16

Punten

11
5

Gewonnen

3
1

Verloren

6
8

Gescoorde doelpunten

8
10

Doelpunten tegen

19
27

Gele kaarten

27
24

Rode kaarten

1
1

Onderlinge duels gewonnen

0
4
2