wesWesterlo
ohlOH Leuven
1-0
1-1
19'
Datum: 24/08/2024 18:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Het Kuipje
LIVE: Wordt Westerlo opnieuw leider of blijft OHL ongeslagen? "Ik denk dat er vuurwerk in zit"
LIVE: Wordt Westerlo opnieuw leider of blijft OHL ongeslagen? "Ik denk dat er vuurwerk in zit"
Foto: © photonews

Om 18u15 trappen Westerlo en OH Leuven de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League op gang. Krijgen we ook vanavond opnieuw spektakel in het Kuipje?

Westerlo is de verrassing van het seizoen tot dusver. Onder coach Timmy Simons voetballen de Kemphanen met veel vertrouwen en is er elke wedstrijd heel wat te beleven. Dat blijkt ook duidelijk uit het aantal doelpunten en de knappe tweede plaats.

Zo vond Westerlo de voorbije 4 partijen liefst 12 keer de weg naar de netten. Daar tegenover staan wel 9 geïncasseerde goals. Vier van die tegendoelpunten slikte Westerlo afgelopen weekend tegen KAA Gent. Het werd de eerste nederlaag van het seizoen, met zware 4-1 cijfers. 

Timmy Simons zag dat zijn team nochtans niet echt onder lag. "Het is een wedstrijd die anders had kunnen lopen, maar je moet je momenten wel pakken in de wedstrijd. De statistieken waren in evenwicht, maar Gent pakte zijn momenten wel." De coach moest deze week afscheid nemen van Madsen die naar Queens Park Rangers trok.

OH Leuven verloor nog geen enkele wedstrijd

OH Leuven begon ook goed aan het nieuwe seizoen. Het kon nog maar één wedstrijd winnend afsluiten, maar het verloor ook nog geen enkele keer. Het voorlopige bilan: 6 op 12. Met een overwinning komen de Leuvenaars op gelijke hoogte met Westerlo.

"Ik verwacht een open wedstrijd. Westerlo is goed aanvallend en wij kunnen goed counteren. Ik denk dat er wel vuurwerk in zit", zo liet OHL-doelman Tobe Leysen optekenen op de clubwebsite. 

Vallen er opnieuw veel goals in het Kuipje, komt Westerlo alleen aan de leiding of blijft OH Leuven ongeslagen? We weten het kort na 20 uur vanavond.

Meer nieuws