Somers is blijven zitten en mankt naar de kant. Gelukkig voor Cercle lijkt hij wel verder te kunnen.
STVV komt eens in de zestien van Cercle. Ogawa kopt onder druk zomaar over de achterlijn.
Cercle verovert de bal net buiten de zestien aan de linkerkant, Denkey knalt over.
STVV zet een snelle tegenaanval op, Brahimi viseert met zijn linker de verste hoek. De bal zoeft een half metertje naast.
Olaigbe zet een snelle tegenaanval op, maar geeft de bal zomaar weg. Een misverstand met spits Kévin Denkey.
21
STVV schuift wat op, maar echt in de buurt van Warleson komen ze niet.
23
Eerste corner voor Cercle, maar te laag door Olaigbe. Ook twee corners die daarop volgen zorgen niet voor gevaar.
25
Scheidsrechter Wim Smet staat in de weg en gaat ook tegen de grond, maar kan er achteraf ook op lachen.
26
Denkey probeert een counter op te zetten na een corner voor STVV, maar wordt ingehaald door enkele Kanaries. Hij haalt er wel nog een inworp uit.
29
Nunes is te snel voor Yamamoto, die een corner moet toeslaan.
31
Na een halfuur staat het qua xG 0,09-0,03 en dat geeft perfect het spelbeeld weer.
34

Goal
Doelpunt van Kévin Denkey (Abu Francis)
De bal blijft hangen voor de zestien van STVV. Denkey neemt een pass van Francis met de rug naar doel aan, draait en knalt dan met links in de draai binnen. Cercle staat op voorsprong.
38
Cercle wil doorduwen en blijft op de helft van STVV spelen. Een schot van Nazinho verdwijnt door een tackle van Van Helden in corner.
41
Agyekum is blijven zitten in de zestien en moet even naar de kant. Hij kan wel weer verder.
45
Geen 2-0
Denkey wordt door Nazinho in de zestien gevonden, maar doelman Kukubo zet zijn voet nog tegen het gekruiste schot van de Togolees. Dat was bijna 2-0.

Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Somers wordt aan de rust toch gewisseld na de trap op zijn voet in de eerste helft. Er wordt wellicht geen risico genomen met het oog op de wedstrijd van donderdag tegen Sankt Gallen.
47
Meteen een kans voor Cercle, Olaigbe knalt over.
49
Geen 1-1
Zahiroleslam kan een voorzet van Ogawa binnenwerken, maar hindert volgens scheidsrechter Wim Smet doelman Warleson te veel. De goal wordt dan ook afgekeurd
53
Stevig duel tussen Miangue en Van Helden, die laatste blijft liggen in zijn eigen zestien. De verzorgers van STVV lopen het veld op, maar de verdediger kan wel verder.
54
 Gele kaart voor Jo Coppens
Reserve-doelman Coppens heeft vanop de bank iets geroepen en krijgt daar nu geel voor van scheidsrechter Smet.
55
Miangue komt slecht neer na een luchtduel en het spel wordt weer stilgelegd. Na tien minuten in de tweede helft is er nog niet de helft van gevoetbald.
58
STVV probeert wel, maar geraakt niet echt op de helft van Cercle.
60
Voorlopig is het een bijzonder zwakke tweede helft, met erg weinig kansen.
64
Van der Bruggen verstuurt een diepe bal, maar daar loopt niemand van zijn ploegmaats.
65
Snelle tegenaanval van Cercle. Olaigbe gaat er vandoor en wacht geduldig tot Denkey voor de goal is, Taniguchi duwt in corner.
66
Efekele krijgt een prima mogelijkheid om te trappen in de zestien, maar knalt de bal in de tweede ring van de tribune.
66
Vervangen Kazeem Olaigbe
Ingevallen Alan Minda

68
 Gele kaart voor Adriano Bertaccini
Ravych voetbal uitstekend uit en Bertaccini uit zijn frustraties en gaat aan het truitje hangen van de verdediger.
69
Vervangen Kahveh Zahiroleslam
Ingevallen Joselpho Barnes

73
Denkey knalt vanuit de draai in de zestien, zijn knal gaat naast.
75
Na 75 minuten is het nog altijd wachten op het eerste schot tussen de palen van STVV. Punten pakken wordt dan natuurlijk moeilijk.
78
Mooie tegenaanval van STVV, Ravych tackelt de voorzet net voor de neus van Ito weg.
80
Twee corner op rij voor STVV, maar echt Warlerson bedreigen lukt niet.