Herbeleef Italië - Roemenië (EK)

Volg de match tussen Italië en Roemenië live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
De spelers komen het veld op. Bondscoach Donadoni heeft maar liefst vijf nieuwe spelers in de ploeg gebracht. Over enkele minuten beginnen we aan de wedstrijd.

Italië dat vorige wedstrijd verloor met 3-0 van Nederland moet het vandaag gaan waarmaken tegen Roemenië. De Italianen hebben momenteel nog geen punten en staan dus laatste in hun groep. Roemenië dat een gelijkspel speelde tegen Frankrijk heeft dus momenteel één punt. Wat het vanavond gaat worden zullen wij straks weten. De scheidsrechter van deze wedstrijd is Tom Henning Øvrebø. Wij hebben alvast de ploeg opstelling voor u klaarstaan.
Italië: Buffon Gianluigi, Grosso Fabio, Panucci Christian, Perrotta Simone, Pirlo Andrea, Camoranesi Mauro German, Chiellini Giorgio, De Rossi Daniele, Del Piero Alessandro, Zambrotta Gianluca, Toni Luca.
Roemenië: Lobont Bogdan, Contra Cosmin Marius, Rat Razvan, Tamas Sebastian Gabriel, Goian Nicolae Dorin, Chivu Cristian, Radoi Mirel Matei, Petre Florentin, Codrea Paul Costantin, Mutu Adrian, Niculae Daniel.
1
De eerste helft is van start. Italië heeft de aftrap gedaan.
1
Een eerste kansje al onmiddellijk voor de Roemenen. Voorzet richting Mutu die de bal over het doel kopt.
3
De Italianen zetten druk maar nog niet gevaarlijk geweest.
5
Voorzet richting Mutu maar die stond buitenspel. Italië kan hieruit naar voor gaan en een schot van Del Piero gaat in hoekschop. De hoekschop levert niets op.
7
Roemenië geeft zich al zeker niet gewonnen. Mutu wordt opnieuw weggespeeld en glipt voorbij de buitenspel aanval maar kon geen gevaar maken voor Buffon.
8
Overtreding op Camoranesi. We krijgen een vrije trap voor de Italianen.
9
Eerste grote kans is voor Italië. Camoranesi zet de bal voor waar Del Piero de bal net naast het doel kopt.
9
De vrije trap wordt niet zo geweldig getrapt door Pirlo en wordt weggewerkt tot bij Grosso. Hij trekt door op links waar hij een inworp kan versieren maar hier komt geen gevaar uit.
13
Grosso kan een mooie actie maken maar kan geen voorzet geven maar haalt er een hoekschop uit die op niets uitdraait.
15
Hakje van Del Piero komt niet tot bij Perrotta en zo is de kans verdwenen. We krijgen onmiddellijk een counter van de Roemenen waar Mutu alleen voor Buffon komt maar die pakt de bal.
17
De Italianen zetten toch wat druk. Voorzet van Grosso wordt door Toni over het doel van Lobont gekopt.
18
Vrije trap van Roemenië wordt hard en laag geschoten. Buffon pakt de bal prachtig.
20
We krijgen een nieuwe vrije trap voor Roemenië. Chivu mag de vrije trap nemen maar zijn bal gaat recht op de paal via het beel van Panucci. Daarna vliegen twee Roemenen in de lucht tegen elkaar en liggen knock-out op het veld.
22
Het ziet er niet zo goed uit voor Radoi. Hij wordt met het wagentje van het veld gehaald. Rat die ook betrokken was kan zonder problemen verder. De wedstrijd ligt nog steeds stil.
23
Het spel is hervat.
24
Voorzet van Petre wordt door de Italianen in hoekschop gewerkt. De voorzet wordt daarna opnieuw door Camoranesi in hoekschop gewerkt. De laatste corner levert ook niets op.
25
Vervangen Mirel Matei Radoi
Ingevallen Constantin Nicolae Dica

Radoi kan duidelijk niet meer verder en zo mag Dica zijn plaats innemen.
26
Grosso zet een mooie bal voor maar Del Piero kon er net niet bij om de bal in doel te koppen.
27
Voorzet van Camoranesi wordt door Toni maar net naast het doel gekopt. De Italianen laten zich duidelijk zien.
29
Rat kan van op afstand een bal knallen die maar nipt naast het doel van Buffon gaat.
31
Vrije trap voor Italië. Pirlo zet de bal voor maar veel te laag en makkelijk voor doelman Lobont.
32
Het mooie zonnetje begin te schijnen hier in het stadion. We krijgen een vrije trap voor Italië vanaf zo'n 24 meter. Pirlo staat achter de bal samen met Del Piero.
33
De bal wordt getrapt door Del Piero maar veel te hoog. Het gevaar is geweken voor de Roemenen.
38
Het tempo van de wedstrijd is verlaagt. Italië probeert kansen te creëren maar ze geraken niet echt door de verdedigen van de Roemenen.
39
De Italianen krijgen de bal niet in doel. Zambrotta zet voor waar Toni aflegt voor Perrotta maar hij krijgt de bal niet voorbij Lobont en haalt er een hoekschop uit.
40
Levens gevaarlijke hoekschoppen zijn het bij Italië maar de bal wilt er niet in. Lobont houdt een prachtige kopbal van Toni uit zijn doel.
41
De laatste vijf minuten van de eerste helft zijn ingegaan. Roemenië mag tevreden zijn dat ze geen doelpunt hebben tegen gekregen.
43
 Gele kaart voor Adrian Mutu
Gaat zwaar in op Pirlo en raakt de linkerknie maar Pirlo kan zonder problemen verder.
44
Del Piero wordt weggestuurd maar helaas buitenspel voor de Italiaan.
45
We krijgen drie minuten extra.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft zit erop. Beide ploegen hebben kansen gekregen. Italië heeft in de slot minuten van de eerste helft enorme grote kansen gehad maar er wilt geen doelpunt vallen hier in dit stadion. Toni mocht in de extra tijd de bal via een voorzet in doelkoppen maar spijtig genoeg wordt zijn goal onterecht afgekeurd.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
In de slotseconde krijgen wij nog een hoekschop voor Italië. Toni krijgt een prachtige voorzet en kopt de bal voorbij Lobont in doel maar zijn goal wordt onterecht afgekeurd voor buitenspel.
46
Roemenië heeft de tweede helft op gang getrapt.
47
Onmiddellijk al een kans voor de Italianen. Een voorzet die richting Toni gaat wordt in hoekschop gewerkt. De corner levert geen gevaar op omdat er gefloten is voor een overtreding.
49
Voorzet richting Nicolae wordt opgevangen door Buffon.
51
Toni legt de bal goed terug voor Del Piero maar die is veel te traag om tegen de bal te trappen. Kans verkeken.
54
Mooie aanval van Roemenië. Mutu kan goed aannemen en schieten. Buffon pakt goed in twee keer.
55

Goal
Doelpunt van Adrian Mutu (Onbekend Onbekend)
Na de eerste dreiging van Mutu in de tweede helft trapt hij nu de bal voorbij Buffon. De Italiaanse supporters zitten met hun handen in de haren. Zambrotta dacht rustig naar Buffon te koppen maar Mutu zat er goed tussen nadat hij achter Zambrotta zijn rug doorliep. 0-1 voor Roemenië.
56

Goal
Doelpunt van Christian Panucci (Giorgio Chiellini)
Nu lukt het opeens wel voor Italië. We kregen onmiddellijk een aanval van de Italianen waar ze een hoekschop konden uithalen. De voorzet gaat op het hoofd van Chiellini die zo naar Panucci kopt en hij trapt de bal voorbij Lobont. 1-1.
57
Vervangen Simone Perrotta
Ingevallen Antonio Cassano

58
 Gele kaart voor Cristian Chivu
De eerste kaart van de wedstrijd is gevallen.
59
Het tempo ligt zeer hoog nu. Roemenië gaat ten aanval waar Petre de bal op een verdediger knalt.