Lierse vs Lier: finale op 18 oktober
Foto: © SC
Het zijn spannende dagen voor Lierse. De club plande reeks meerdere cruciale gesprekken met de stad Lier omtrent de verkoop van het stadion. Zodoende wil men Lierse weer financieel gezond maken. Dinsdagavond tijdens een gesprek met het Comité Lierse 2006 werd een principe-akkoord met de stad bereikte over de overname van het stadion. Een beslissing valt op 18 oktober.
Het is pompen of verzuipen en roeien met de riemen die ze hebben, noem het hoe je wil maar het is wel zo. De hoge spelerslonen en de nieuwe tribune hebben van Lierse gemaakt wat het nu is. Maar er is beterschap op komst, althans, dat hoopt men in Lier en omgeving. De stad Lier moet het stadion en de grond overnemen, Lierse hoeft dan ook niet meer de lening af te betalen en het krijgt deugtdoende financiële injectie. De onderhandelingen verlopen tussen de werkgroep 'Comité Lierse 2006', waarin vertegenwoordigers van Lierse en het Schepencollege zetelen en anderzijds stad Lier.
Gisteren werd dus een principe-akkoord bereikt en daar is natuurlijk vooral Lierse tevreden mee.
Voorzitter Gaston Vets gaf dan ook een zucht van opluchting in zijn verklaring aan GVA.
"De stad heeft een voorstel gedaan waarin Lierse en de nv Stadion zich kunnen vinden. Alleen moet de gemeenteraad het plan nog goedkeuren. Het is cruciaal dat dit gebeurt, want het betekent de definitieve redding van de club. Dan zal ik een gelukkig voorzitter zijn, want dan hoeven we niet langer te zeuren over schulden hier en schulden daar, maar kunnen we eindelijk eens normaal beginnen werken."
Uiteraard zijn er niet alleen maar voorstanders, of wat dacht u, Lierse heeft een tegenpool aan stadsgenoot Lyra.
Hun manager zag het plan helemaal niet zitten.
"Wij zullen nooit met volle goesting naar het Lisp verhuizen. Tegen Wevelgem hadden we 163 betalenden, vorig jaar haalden we alleen dankzij KV Mechelen een gemiddelde van 500 man: zie je die al zitten in dat grote stadion? Dan kunnen de toeschouwers al liggend de matchen van Lyra volgen, zoals de Romeinen deden in hun arena’s. Wij zouden veel liever hebben dat de stad ons de financiële middelen geeft om een nieuw stadionnetje van 4.000 toeschouwers te bouwen op de Hogevelden. De stad heeft aan Lierse toch ook een doorgeeflening toegestaan? Daarbij, het reddingsplan gaat alleen door als Lierse financieel gezond wordt. Ik vraag me af of de club die garantie kan geven."
Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief