Malinwa wint jubileumwedstrijd

Truyens Himke

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

KV Mechelen won vanavond haar jubileummatch tegen Sporting West met 2-1. In een zeer aangename wedstrijd scoorde Patrick Goots twee maal. Marcos Lucas kon in de slotfase nog voor Sporting West de aansluitingstreffer netten.

Met 6650 aanwezigen was het Scarletstadion Achter de Kazerne zeer goed gevuld. Malinwa begon net zoals vorige week met Wesley Vanbelle op de linksachter. Ook Jan Verlinden mocht terug op de rechtsback postvatten. KV Mechelen greep Sporting West meteen naar de keel. Al in de tweede minuut kon Goots door de West-Vlaamse defensie glippen. Keeper Verhulst kon er nog net met de voeten bij. Luttele seconden later was Goots daar weer. Hij tikte een voorzet van De Pauw net naast. Malinwa bestormde in de prille beginfase het doel van Verhulst. Yve Thijs kreeg een zee van ruimte van de witpaarse verdediging, maar besloot iets te snel. Zijn schot belandde over het doelkader. Een minuutje later was het weer Thijs die probeerde, maar de nummer dertien knalde de aflegger van Dhont centimeters naast. Sporting West trachtte de druk van de thuisploeg wat te minderen, maar verder dan een schuchtere poging van Le Pard kwamen de West-Vlamingen niet. De kansenstorm van de Maneblussers luwde wat, al hadden zij het meeste balbezit. Net voor het halfuur scheerde een knaller van de bedrijvige De Pauw de deklat. Malinwa legde bijwijlen knappe acties op de mat, maar kon het goede spelniveau niet vertalen in doelpunten. Net voor de pauze kreeg Patrick Goots nog twee mooie mogelijkheden, maar een sterk keepende Verhulst stond hem andermaal in de weg. Het bleef dan ook 0-0 bij de rust.

Ook in de tweede helft bleef KVM aanvankelijk het veldoverwicht behouden. Goots opende zelfs de score, ware het niet dat de lijnrechter een twijfelachtig buitenspel vlagde. Dit was echter uitstel van executie, want na 59 minuten spelen, haalde Johan Gerets de doorgebroken Goots neer in het strafschopgebied. De flamboyant fluitende Bellon legde bal op de stip. Het was Patrick Goots zelf die de penalty omzette. 1-0 en feest Achter de Kazerne. Even kon Sporting West in de persoon van Samuel dreigen, maar Stoops stond attent te keepen. Aan de overkant was het dan wel raak. Yve Thijs vocht zich knap langs de bezoekende verdedigers en bood Goots zijn tweede van de avond aan. Malinwa zat verdiend op rozen. De ploeg van trainer Rik Vande Velde speelde fris, misschien zelfs het beste voetbal dat er dit seizoen tot nog toe op de mat werd gelegd. Na de 2-0 liet de geelrode eeuweling Sporting West terug in de wedstrijd komen. Lucas schoot met een gelukje via de KVM-muur de bal voorbij de verbouwereerde Stoops. Even leek het nog spannend te worden, maar de Geel en Rood hield de drie punten thuis na een zeer aangename partij voetbal.