Trindad & Tobago verslaat Ijsland

Jeroen Bossaert

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Trinidad & Tobago is met een zege tegen Ijsland begonnen aan haar oefencampagne voor het WK in Duitsland. De troepen van Nederlander Leo Beenhakker maakten er in Londen 2-0 van. Sterspeler Dwight Yorke scoorde beide doelpunten.

De wedstrijd werd in Londen afgewerkt en was nooit echt spannend. Yorke scoorde de openingstreffer al na tien minuten. De spits, dit seizoen aan de slag bij FC Sydney, schoot een prachtige volley voorbij doelman Árni Gautur Arason. Tien minuten na de rust kreeg Trinidad & Tobago een strafschop na een blunder in de Ijslandse defensie. Dwight Yorke bleef kalm en scoorde zijn tweede van de avond. Coach Leo Beenhakker was achteraf bijzonder tevreden. Zijn ploeg debuteert dit jaar op het WK. Ze ontmoeten er in de eerste ronde Zweden, Engeland en Paraguay.