Analyse SV Oudenaarde finaal onderuit

Guillaume Belaey
| 0 reacties
SV Oudenaarde finaal onderuit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Op de voorbij speeldag heeft kandidaat-kampioen SV Oudenaarde zich niet kunnen waarmaken in de topper tegen medeleider VG Oostende. Wat voor de Oost-Vlaamse club de start betekende van enkele moeilijke en belangrijke wedstrijden is uiteindelijk  een débacle geworden. Niet enkel het thuisverlies maar ook de uitsluiting en de daaropvolgende geste van Fabio Vergucht tenoverstaan van de spelleider kan Oudenaarde zuur opbreken. Onderaan bleven de barrage en degradatiekandidaten op hun puntenhonger zitten. Dat speelde uiteraard in de kaarten van SV Rumbeke dat nu 6 punten voorsprong heeft op die 13de plaats (barragepositie).
 
Een agressiever Oostende klom halfweg eerste helft op voorsprong al kon Oudenaarde een kwartier later op gelijke hoogte klimmen. Nog voor rust verdubbelde bezoeker Deweer, auteur van het openingsdoelpunt, en dat betekende een mentale klap voor de thuisploeg. Na rust werden Vergucht (2 x geel) en Verhoene uitgesloten bij de gastheren. Even nog moest de kustploeg alle hens aan dek roepen met een lijnredding. In de slotfase zette Derycke de thuisploeg genadeloos voor schut met een derde doelpunt.
 
SV Diksmuide moest bij Evergem Center wachten tot in het slotkwartier om een ruime zege vast te leggen. Na een doelpuntenloze eerste helft waarin Center driemaal dreigde borstelde De Croock toch de thuisploeg op voorsprong. De bezoekers moesten wachten tot in het slotkwartier om vanop de stip langszij te klimmen en vervolgens met een hattrick van Baes voor een te zware zege te zorgen.
 
Het duel tussen Gent-Zeehaven en WS Lauwe was van een middelmatig niveau. Aanvankelijk bleven beide tegenstanders in de eerste helft op hun doelpuntenhonger zitten. Het was slechts op het uur dat de vrij vroeg ingekomen Timo (na 18 minuten) Zeehaven voorsprong bezorgde. In de tweede helft konden geen van beide het verschil maken. Slechts in de ultieme minuut kon De Clercq op strafschop Lauwe langszij laveren.
 
Eindelijk kon Wevelgem City op eigen veld nog eens knap naar voren treden met een driepunter als verdiende beloning. Voor Oostnieuwkerke werd het bovendien vrij vroeg verder harken wegens de uitsluiting van Fabrice Staelens (ex-Wevelgem) na verbaal geweld (na een kwartier). Evident dat City er voor zorgde dat onthoofde bezoekers nooit meer in de wedstrijd kwamen. Maar goed dat bezoekende doelman Fredrik Six enkele knappe reddingen etaleerde of Oostnieuwerke pakte nog meer doelpunten. Nu rust milderden de bezoekers na City-treffers van Dever en Doncke. Toen bibberde Wevelgem even , maar halfweg scoorde Bihhi Farid een derde keer en mochten de gasten de boeken sluiten.
 
Bij Winkel Sport kon het bedreigde SK Lovendegem in de eerste helft goed standhouden want thuisdoelman Vandromme moest herhaaldelijk ingrijpen. De bezoekers troffen ook de lat maar thuisspeler Vandevelde mikte wel raak. Na de hervatting moesten de gasten het afleggen tegen een gretig en scherpere thuisploeg die nog driemaal scoorde.
 
W.I.K. Eine kon het evenmin bolwerken bij een trefzeker SV Zottegem. Mede hierdoor blijft hun situatie onderaan kritiek. De thuisploeg nam voorsprong in de eerste helft waarna Eine trachtte het tij te keren. Dat lukte eigenlijk zelden want in de tweede helft en in 5 minuten zorgden Van Den Abeele en Van Steenberghe met zijn tweede doelpunt voor verdiende winst.
 
Eendracht Aalter zit blijkbaar goed in zak en as want tegen Peruwelz stond de thuisploeg gehandicapt op het veld. Wegens nog onduidelijke redenen had Aalter drie spelers gesanctioneerd en tijdelijk op non-actief geplaatst. De Henegouwse bezoekers bleven constant de betere ploeg zodat meteen een verdiende overwinning op het bord kwam. Uitblinker Bula scoorde tweemaal en zijn maatje Mafrici eenmaal.
 
Zoals reeds aangegeven kon Rumbeke in zijn vuist lachen want  hekkensluiter Gistel kon de bezoekers amper bedreigen. Tweemaal Dedeyghere en De Neve zorgden immers voor een moeiteloze uitzege.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties