Bayern rond met Van Buyten

Jeroen Kins
| 0 reacties
Bayern rond met Van Buyten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Hamburger SV lijkt voor het eerst bereid zijn kapitein Daniel Van Buyten te laten gaan. Gisterenavond was er een eerste onderhandelingsronde met Bayern München, zo meldt Het Laatste Nieuws. Toch liggen beide partijen nog ver uit elkaar. ‘We zijn zonder nieuwe afspraak uit elkaar gegaan. Alles ligt open,’ klinkt het in Hamburg. Onze landgenoot zelf zou al een mondeling akkoord met Bayern bereikt hebben.
 
Het was de eerste keer dat HSV wilde onderhandelen over zijn aanvoerder. Vooraf wilden ze hem niet voor minder dan twintig miljoen euro laten gaan. Het missen van een rechtstreeks ticket voor de Champions League zorgt ervoor dat de Noord-Duitse club zich wat flexibeler opstelt.
 
Hamburg stelde ondertussen de prijs bij naar 15 miljoen euro, maar ook dat wil Bayern niet betalen. Met Big Dan zelf hebben ze ondertussen wel al een akkoord. ‘Met Van Buyten zijn we volledig rond. Nu zoeken we nog een faire oplossing voor HSV en Bayern,’ aldus Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rumenigge.
 
Van Buyten trainde gisteren nog altijd niet mee met de nationale ploeg. Hij kreeg verzorging in het Nike-centrum van Laakdal. Over de transfer mag hij niets kwijt, het spreekverbod over transfers van René Vandereycken doet zijn werk. Wel liet hij vroeger al regelmatig horen dat hij titels wil winnen. En waar in Duitsland gaat dat beter dan bij Bayern Munchen? Zo kan Big Dan na Jean-Marie Pfaff en Bobby Dekeyser de derde Belg ooit worden bij de Duitse topclub. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties