Brys: "Bekercompetitie is no-nonsensecompetitie, dat ligt ons"

Bram Coenen
| 13 reacties
Brys: "Bekercompetitie is no-nonsensecompetitie, dat ligt ons"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

KV Mechelen wist zich woensdagavond mits een 1-2-zege op het veld van Kortrijk te plaatsen voor de kwartfinales van de Beker van België. Coach Marc Brys loofde nadien de instelling van zijn spelers.

KV Mechelen kende een moeilijke openingsfase in Kortrijk, waar het enkele keren goed wegkwam dankzij saves van Olivier Renard. "Er waren inderdaad enkele goede mogelijkheden voor Kortrijk", aldus coach Marc Brys. "Maar wij zijn de strijd aangegaan en kwamen gaandeweg beter in ons spel."

"Bekervoetbal is een echte no-nonsensecompetitie met één winnaar. Dat soort wedstrijden ligt mijn ploeg wel. We zijn dan ook in onze kansen blijven geloven en dat we mits twee late doelpunten alsnog het laken naar ons konden toetrekken is uiteraard fantastisch. Ik wil mijn spelers dan ook uitgebreid feliciteren."

De wedstrijd keerde volledig om na de inbreng van Joachim Mununga, maar was die niet out voor deze wedstrijd, zoals vooraf aangekondigd? "Joachim kwam voor de match naar me toe met de mededeling dat hij speelklaar was, ik was daar ook door verrast. We hebben dan besloten om hem te laten testen in de opwarming, en dat viel positief uit. Toch wou ik hem slechts laten invallen om geen risico's te nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties