Interview Van den Brom: "Vergeet niet wat Biglia al deed voor de club"

Van den Brom: "Vergeet niet wat Biglia al deed voor de club"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Anderlecht speelt vanavond thuis zijn eerste confrontatie in het dubbele bekerduel tegen Racing Genk. John van den Brom heeft zijn spelersgroep alvast opgenaaid: "Ze willen die afspraak met de geschiedenis niet missen."

Anderlecht drumde zelf de bekerfinale wat op de achtergrond met het nieuws van de terugkeer van Anthony Vanden Borre. De fans reageerden massaal op de forums en vergaten even dat er vanavond nog een belangrijke wedstrijd op het programma staat in de halve finales van de Beker tegen Genk. Een wedstrijd die bij trainer Van den Brom hoog op het prioriteitenlijstje staat.

"Dit zijn twee finales om de echte finale te halen", aldus Van den Brom. "Ik onthou uit onze twee vorige ontmoetingen met Genk dat het niveauverschil - ondanks het verschil in punten in de competitie - niet groot was. Dat ze pas zesde staan heeft vooral te maken met het feit dat ze hun goede spel niet altijd zelf belonen met punten. Voor hen is, net als voor iedereen, de Beker de kortste weg naar Europa. Je moet die Beker bekijken als competitie op zich."

"Ik hoop dat de supporters niet vergeten zijn
wat Lucas Biglia al gedaan heeft voor de club"

Hij verwacht geen afwachtend Genk in Anderlecht. "Zoals ik Mario (Been) ken, zal hij dat niet doen. Maar ook wij zullen misschien iets afwachtender spelen, want we willen ook geen doelpunt tegen krijgen. We zullen druk naar voor zetten, maar niet blind gaan aanvallen. We pakken het aan als een Europese wedstrijd, maar willen wel een klap uitdelen. Trouwens, de spelers zelf zijn op zoek naar een afspraak met de geschiedenis. Ze willen die legendarische dubbel én dat record van die dertien opeenvolgende zeges."

Van den Brom zit wel nog wat met de bekerformule in zijn maag. "Als Nederlander vind ik dat je zo'n halve finale altijd in één wedstrijd moet afwerken. Dan heb je de echte bekersfeer. Nu vind ik het wat geforceerd."

Hoe Anderlecht voor de dag zal komen tegen Genk is nog een open vraag. Biglia en De Zeeuw zijn beiden fit bevonden. En waarschijnlijk zullen ze door de schorsing van Kljestan ook beiden spelen. "Dat kan", zie Van den Brom die ook een oproep aan het publiek had. "Ik hoop dat de supporters niet vergeten zijn wat Lucas Biglia allemaal al voor de club gedaan heeft. Het is niet het moment om de eigen spelers slecht te gaan bejegenen. Hij blijft een waardevolle speler, misschien wel de belangrijkste en hij blijft tevens mijn kapitein."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties