Sociale media voor voetballers: "Zeker niets posten als je emotioneel bent"

Sociale media voor voetballers: "Zeker niets posten als je emotioneel bent"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Mahmoud Hassan zal intussen ook wel al twee keer nadenken vooraleer hij nog iets op sociale media post. Het belang van die media is de laatste jaren explosief toegenomen. In die mate dat er bedrijven zijn die de spelers met raad en daad bijstaan in het gebruik ervan. Sporthouse Group is in België ee

Door Johan Walckiers

Sophie M'Sallem die mee de sociale media van onder meer Youri Tielemans, Steven Defour, Kevin De Bruyne, Christian Benteke, Dennis Praet en Nacer Chadli beheert, gaf ons meer uitleg van hoe zij 'hun' spelers bewust maken van de impact die een foto of tekst op Facebook, Twitter of Instagram kan hebben.

Ik geloof niet dat Trezeguet het bewust deed

"We proberen altijd met de spelers te bespreken van wat ze op hun sociale media zullen zetten", aldus M'Sallem. "We drukken hen daarbij zwaar op het hart om alles goed na te kijken. Daar moeten we hen bewust van maken."

Een 'geval Trezeguet' zijn ze dus nog niet tegengekomen. "Je moet die spelers bewust maken dat hun imago ook gemaakt wordt door de sociale media. We houden het ook allemaal heel goed in de gaten. Bij Trezeguet geloof ik wel niet dat hij het bewust gedaan heeft. Maar het is een typisch voorbeeld van dat je alles moet nakijken."

Dat is toch maar mijn Facebook?

Een speler daar bewust van maken, is de eerste stap. En bij de ene gaat dat al wat makkelijker dan de andere. "De jongeren, zoals Youri Tielemans, zijn daar het makkelijkst in. Sommige ouderen hadden in het begin zoiets van: 'Dat is toch maar mijn Facebook?'"

"Ze moeten beseffen hoeveel mensen hen daarop volgen en hoe elke stap van hen nauwlettend in de gaten gehouden wordt. Een Tielemans is daar wel van doordrongen. Maar in het begin is het heel moeilijk te bevatten voor sommige jongens", knikt M'Sallem.

De oudere Rode Duivels kunnen dat al moeilijker bevatten

Voor het gebruik van de sociale media zijn er dan ook een paar basisregels. "Die zijn heel logisch, daar is niet veel denkwerk aan: alles goed nalezen, zowel de positieve als de negatieven dingen."

"En zeker niks posten als je emotioneel bent. Als er iets negatiefs gebeurt, bellen wij al snel eens om te vragen hoe het gaat. Daarna kunnen ze dat al beter in perspectief zetten", besluit M'Sallem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties