Eindelijk prijs: 'Gewilde verdediger tekent contract in Lotto Park'

Eindelijk prijs: 'Gewilde verdediger tekent contract in Lotto Park'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is geen geheim meer dat Anderlecht dringend op zoek is naar defensieve versterking. Die lijkt er nu ook aan te komen. Nog dit weekend mag een handtekening verwacht worden, zo blijkt.

Tijdens de galamatch tegen Wolfsburg werd duidelijk dat er toch nog wel wat versterking bij mag voor RSC Anderlecht - al hebben ze natuurlijk ook nog Jan Vertonghen die nog moet aansluiten en nog niet startte tegen De Wolven.

Anderlecht heeft het deze zomer voorlopig rustig gehouden op de transfermarkt en zag Zeno Debast naar Sporting vertrekken. Nu lijkt er wel een doorbraak te zijn of snel te komen voor een eerste inkomende transfer achterin.

Jan-Carlo Simic
© photonews

Anderlecht is in Italië op zoek gegaan naar een centrale verdediger en kwam daarbij uit bij Jan-Carlo Simić van AC Milan. Er werd gezocht naar een deal op clubniveau en na een week zou die volgens Italiaanse media gevonden zijn.

Er werd eerst gedacht aan een huurdeal, maar uiteindelijk gaat er een definitieve transfer aankomen. Met de deal zou drie miljoen euro gemoeid zijn. AC Milan zou ook nog een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen hebben.

Transferwaarde van vijf miljoen euro?

De 19-jarige verdediger zou daarna een contract tot juni 2028 kunnen tekenen in het Lotto Park. Transfermarkt schat zijn waarde op 5 miljoen euro. Bij Anderlecht verwachten ze dat de deal wel in orde komt. 

Simic wil zelf ook graag andere lucht opzoeken, normaal gezien zou zondag de deal al in kannen en kruiken kunnen komen. Simic is een Duitse Serviër die voornamelijk voor het B-elftal van Milan uitkomt, maar ook al zes keer bij de A-ploeg mee mocht spelen. Hij scoorde toen ook één keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties