Eindelijk is er witte rook: 'Anderlecht heeft eerste grote transfer binnen en wil speler dinsdag al voorstellen aan publiek'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Eindelijk is er witte rook: 'Anderlecht heeft eerste grote transfer binnen en wil speler dinsdag al voorstellen aan publiek'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Er is (paars-) witte rook. RSC Anderlecht wil dinsdag Carlo Simic voorstellen als de eerste zomertransfer. De handtekeningen staan inmiddels op papier.

Eindelijk! We hebben er met z'n allen héél lang op moeten wachten - al had Jesper Fredberg dit ook zo voorspeld - maar er is een kogel door de kerk. RSC Anderlecht heeft een eerste zomeraanwinst te pakken.

Carlo Simic heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf seizoenen. Hij komt over van AC Milan. De 19-jarige Servische verdediger werd enkele seizoenen geleden uit de jeugdopleiding van VfB Stuttgart geplukt, maar heeft in de hoofdmacht van i Rossoneri geen uitzicht op (veel) speelminuten.

Anderlecht betaalt naar verluidt drie miljoen euro voor Simic. Dat is wederom straf onderhandeld van Fredberg. Transfermarkt schat de marktwaarde van de verdediger op vijf miljoen euro. Al moest de sportief directeur van paars-wit wel een doorverkoopercentage van twintig procent toestaan.

Normaliter zal Anderlecht de komst van Simic in de loop van dinsdag wereldkundig maken. De verdediger moet het vertrek van Zeno Debast opvangen en zal naast Jan Vertonghen in de paars-witte defensie opereren.

Wanneer maakt Carlo Simic zijn debuut bij RSC Anderlecht?

Anderlecht start komende zaterdag aan de nieuwe voetbaljaargang met een thuiswedstrijd - achter gesloten deuren weliswaar - tegen STVV. De kans is echter zo goed als onbestaande dat Simic al zal kunnen én mogen spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties